Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom doen we er alles aan het museum voor alle bezoekers goed toegankelijk te maken. Ook als je een beperking hebt. Ontdek tijdens de week van de Toegankelijkheid nieuwe verhalen uit onze collectie en leer meer over onze toegankelijke programma’s en rondleidingen.

10 DINGEN OVER HULPMIDDELEN VAN VROEGER

Vandaag de dag kennen we een hoop hulpmiddelen die mensen met een beperking kunnen ondersteunen. Die hulpmiddelen zijn vaak een evolutie van zaken die vroeger werden gebruikt. Bekijk de aflevering onderaan de pagina!

EZWAYZ – APP

Veel mensen die slechtziend of blind zijn ervaren grote problemen met de toegankelijkheid van openbare gebouwen. Denk aan verdwalen en afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Indoor Navigatie met behulp van de eZwayZ-app biedt hiervoor een oplossing. Met deze innovatieve techniek kan iedereen zelfstandig, veilig en moeiteloos door gebouwen navigeren.

Bezoek de tentoonstelling met minder prikkels

Als je snel overprikkeld bent door bijvoorbeeld autisme, een niet-aangeboren hersenletsel, tinnitus, burn-out of ziekte dan kan een museumbezoek snel teveel zijn. Daarom organiseren wij tijdens de tentoonstelling Museum Boijmans van Beuningen at Rijksmuseum op 11 november een prikkelarme avondopenstelling.

Rondleidingen in Nederlands gebarentaal

Volg op 21 oktober, 18 november of 16 december een rondleiding Nederlands gebarentaal in de tentoonstelling Museum Boijmans van Beuningen at Rijksmuseum.

Rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers

Volg op 3 november, 1 december of 5 januari een rondleiding tijdens de tentoonstelling Museum Boijmans van Beuningen at Rijksmuseum.

Toegankelijkheid

ADRES

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

TOEGANKELIJK

Rolstoeltoegankelijk
Liften op elke verdieping
Hulphonden toegestaan

VEELGESTELDE VRAGEN

Er is een gratis garderobe
Foto's maken mag
Er is gratis WiFi

Laura Bridgman leert Oliver Caswell lezen Laura Bridgman leert Oliver Caswell lezen

2 min