Het Rijksmuseum is dé plek om de grote meesters te leren kennen en begrijpen of je te verdiepen in de Nederlandse geschiedenis. Van portretten en stillevens tot landschappen, de Hollandse schilderkunst kwam tot ongekende bloei in de veel omschreven (en omstreden) 17de eeuw.

Rondleiding

Wil je de vaste collectie van het Rijksmuseum zien? Download dan de Rijksmuseum-app en selecteer bij ‘languages’ Nederlandse Gebarentaal. De videotour in NGT leidt je langs de hoogtepunten. Wil je liever een rondleiding in de vaste collectie, boek dan een prive-rondleiding. Deze bieden we ook aan voor families en kinderen en in International Sign.

Elke derde zaterdag van de maand is er een gratis rondleiding in de tentoonstelling.

Musuem Boijmans van Beuningen at Rijksmuseum

16 december

De verrassende tentoonstelling is ingericht omdat Museum Boijmans Van Beuningen gesloten is vanwege een grote verbouwing. Om te zorgen dat de collectie nu alsnog in Nederland te zien is, toont het Rijksmuseum een selectie van 90 werken. Van kunstenaars zoals Bosch, Rubens, Bruegel, Rembrandt en Van Gogh, maar ook Monet, Mondriaan, Munch en Dalí. De tentoonstelling biedt een reis door het menselijk bestaan met kunst vanaf de middeleeuwen tot nu. Alles wat de mens in zijn leven meemaakt, zoals geboren worden, de jeugd, volwassen worden, seksualiteit, ouderdom en overlijden, is universeel, maar werd door de eeuwen heen steeds anders ervaren.

Met dank aan

Het Rijksmuseum werkt samen met Musea in Gebaren, een initiatief van Stichting IN Gebaren. Het gereduceerde tarief kan dankzij het Bas ten Haaf Fonds / Rijksmuseum Fonds.

Goed om te weten

Annuleren na betaling niet meer mogelijk. Alleen als het museum het programma vanwege overheidsmaatregelen moet annuleren, is restitutie mogelijk

Verplaatsen van datum is mogelijk mits er plek is en tot 1 week voor de bezoekdatum (let op, dit geldt niet voor privérondleidingen)

Gratis rondleiding

Rondleiding

  • Privé rondleiding in de vaste collectie €30,-

maximaal 15 personen

Boek je rondleiding minimaal 14 dagen van tevoren.

Duur

1,5 uur

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze toegankelijke programmering? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

4:06 min. - Rembrandt in ‘International Sign’