Het Rijksmuseum is er voor iedereen. Maar wij zijn nergens zonder jou. Met jouw bijdrage ondersteun je nieuwe aankopen, draag je bij aan restauraties en geef je de nieuwe generatie liefde voor kunst mee.

Doneer ook

Collectie

Het Rijksmuseum is hét nationale museum van kunst en geschiedenis. De collectie bestaat uit duizenden objecten. Achter elk object schuilt een verhaal. We vullen de collectie voortdurend aan om een zo compleet mogelijk verhaal te vertellen over Nederland. Dit is echter alleen mogelijk met steun. Help je mee om de collectie te verrijken?

Onderzoek, conservering en restauratie

Achter de schermen van het Rijksmuseum zorgen conservatoren, wetenschappers en restauratoren dat de collectie in optimale staat bewaard blijft en getoond kan worden. Ons kenniscentrum biedt kansen voor jonge onderzoekers om kennis op te doen en zich te bekwamen in het vak van restaurator. Met jouw hulp krijgen we onderzoeksprojecten van de grond en kunnen we talent opleiden.

Educatie en toegankelijkheid

Het Rijksmuseum biedt educatieve programma’s voor jong en oud. Van speurtochten voor schoolklassen tot fellowships voor jonge academici. We willen graag voor iedereen relevant en toegankelijk zijn. Met jouw donatie kunnen wij het museum nog toegankelijker maken. Bijvoorbeeld door een rondleiding voor blinde en slechtziende mensen te ontwikkelen of een bijeenkomst voor eenzame ouderen organiseren.

Tentoonstellingen

In de Philipsvleugel van het Rijksmuseum zijn jaarlijks meerdere tentoonstellingen en presentaties te zien over kunst en geschiedenis. Tentoonstellingen bieden de kans om de collectie in andere context te tonen, en bezoekers zo te verrassen me nieuwe verhalen. Met jouw gift draagt je bij aan de totstandkoming van tentoonstellingen en programma’s eromheen. Denk hierbij aan een podcast, educatieve programmering en de tentoonstellingscatalogus.

Operatie Nachtwacht

In juli 2019 is het Rijksmuseum gestart met het grootste en meest veelzijdige onderzoeks- en restauratieproject van Rembrandts beroemdste meesterwerk. Operatie Nachtwacht vindt de komende jaren plaats in een glazen ruimte voor het oog van het publiek. Help jij mee om De Nachtwacht door te geven aan volgende generaties?

Contact

Afdeling Development 
development@rijksmuseum.nl
020-6747 035 of 06-2005 8614

0:52 min. - Elke bijdrage helpt