Elke eerste vrijdag van de maand is er een rondleiding in de tentoonstelling en elke derde zondag een rondleiding in de vaste collectie.

Vaste collectie

Elke derde zondag

Van portretten en stillevens tot landschappen, de Hollandse schilderkunst kwam tot ongekende bloei in de veel omschreven (en omstreden) 17de eeuw. Met verschillende zintuigen ontdek je samen het beste van het Rijksmuseum. Door beschrijvingen, embodiment, geuren en het aanraken van de kunst komen de objecten tot leven. Als er een favoriet werk er niet bij ziet, kunnen we altijd van de route afwijken.

Barbara Hepworth in de Rijksmuseumtuinen

7 oktober

Barbara Hepworth was een vernieuwer. Ze brak met tradities en vond nieuwe uitdrukkingsvormen met haar beeldhouwkunst. Als succesvolle vroeg 20ste-eeuwse vrouwelijke kunstenaar werd ze een internationaal rolmodel. Kenmerkend voor Hepworth wordt het doorbreken van het blok steen met gaten. De tentoonstelling geeft een overzicht van haar monumentale, late werk uit de jaren ‘60 en vroege jaren ’70. Een aantal beelden mogen exclusief tijdens deze rondleiding worden aangeraakt.

Helaas is het voor mensen in rolstoel geen toegankelijke rondleiding. Om de beelden aan te kunnen raken moet je door gras, over heggetjes of een trapje op.

Deze rondleiding start onder de tent in de tuin. Toegang tot de tuintentoonstelling is gratis.

Onderkruipsels en Clara de Neushoorn

4 nov, 2 dec en 6 jan

Onderkruipsels

Meer dan 1000 kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden krioelen door het Rijksmuseum. In ruim 140 schilderijen, beelden, boeken en specimen op sterk water zie je de steeds veranderende blik op Onderkruipsels in de kunst en wetenschap. Lees hier meer.

Clara de Neushoorn

Onbekend, groot, imponerend en vreemd, maar vooral anders dan alle bekende dieren. Clara de neushoorn vertelt het wonderlijke verhaal van de beroemdste neushoorn uit de geschiedenis. Lees hier meer.

Nieuwsgierig?

Beluister hier alvast een voorproefje over de Nachtwacht met het Nachtwachtverhaal. Niet een beschrijving, maar een beleving.

Goed om te weten

Helaas is annuleren na betaling niet meer mogelijk. Alleen als het museum het programma vanwege overheidsmaatregelen moet annuleren, is restitutie mogelijk.

Een begeleider mag gratis mee. Boek wel een starttijd voor deze persoon. Ga hiervoor naar Ander Geldig Toegangsbewijs

Kunnen we helpen?

Tijdens kantooruren

Met dank aan

De rondleiding kan worden aangeboden tegen dit gereduceerde tarief dankzij het Bas ten Haaf Fonds / Rijksmuseum Fonds.

Dagelijks
Vanaf 16 jaar
Hulphonden toegestaan

Rondleiding

Elke eerste vrijdag & elke derde zondag van 14:30-16u.

• Gratis
  • maximaal 8 personen
  • excl. toegang museum

Privérondleiding

Dagelijks, 15-16:30 u.
€ 30 per rondleiding

• max. 8 personen
  • excl. toegang museum
  • begeleiders mogen gratis mee

Boek je privérondleiding minimaal 7 dagen van tevoren.

1,5 uur

Waar

Start van de rondleiding door de tuin is onder de tent aan de kant van het Museumplein.

Hulphonden

Hulphonden, aangelijnd met een tuigje, zijn welkom.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze toegankelijke programmering? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De Nachtwacht De Nachtwacht

Luistertijd: 13 min. - Beluister en beleef het verhaal