Elke eerste vrijdag van de maand is er een rondleiding in de tentoonstelling en elke derde zondag een rondleiding in de vaste collectie.

Vaste collectie

Elke derde zondag

Van portretten en stillevens tot landschappen, de Hollandse schilderkunst kwam tot ongekende bloei in de veel omschreven (en omstreden) 17de eeuw. Met verschillende zintuigen ontdek je samen het beste van het Rijksmuseum. Door beschrijvingen, embodiment, geuren en het aanraken van de kunst komen de objecten tot leven. Als er een favoriet werk er niet bij ziet, kunnen we altijd van de route afwijken.

Tentoonstelling Vergeet me niet

Elke eerste vrijdag

Een tentoonstelling over 100 renaissance portretten: Machtige keizers, flamboyante aristocraten en welgestelde burgers. Steeds meer mensen lieten zich in de 15de en 16de eeuw vereeuwigen. Vergeet me niet gaat over ambities, verlangen en verlies. Over hoe mensen herinnerd willen worden.

Instaprondleidingen:
Zondag 17 oktober, 21 november, 19 december en vrijdag 8 oktober, 5 november, 3 december en 7 januari

Privérondleidingen:
Dagelijks 15-16.30 uur

Nieuwsgierig?

Beluister hier alvast een voorproefje over de Nachtwacht met het Nachtwachtverhaal. Niet een beschrijving, maar een beleving.

Goed om te weten

Helaas is annuleren na betaling niet meer mogelijk. Alleen als het museum het programma vanwege overheidsmaatregelen moet annuleren, is restitutie mogelijk.

Een begeleider mag gratis mee. Boek wel een starttijd voor deze persoon. Ga hiervoor naar Ander Geldig Toegangsbewijs

Kunnen we helpen?

Tijdens kantooruren

Met dank aan

De rondleiding kan worden aangeboden tegen dit gereduceerde tarief dankzij het Bas ten Haaf Fonds / Rijksmuseum Fonds.

Dagelijks
Vanaf 16 jaar
Hulphonden toegestaan

Rondleiding

Elke eerste vrijdag in de tentoonstelling en elke derde zondag in de vaste collectie van 15-16:30 u.

• maximaal 8 personen
  • excl. toegang museum

Privérondleiding

Dagelijks, 15-16:30 u.

€ 30 per rondleiding

• maximaal 8 personen
  • excl. toegang museum
  • begeleiders mogen gratis mee

Boek je rondleiding minimaal 7 dagen van tevoren.

1,5 uur

Start bij de Informatiebalie.

Hulphonden

Hulphonden, aangelijnd met een tuigje, zijn welkom.

De Nachtwacht De Nachtwacht

Luistertijd: 13 min. - Beluister en beleef het verhaal