Late Rembrandt

12 februari 2015 t/m 17 mei 2015

Het Rijksmuseum presenteerde dit jaar voor het eerst en éénmalig een groots overzicht van het late werk van Rembrandt van Rijn. Meer dan 100 werken uit topmusea en privé-verzamelingen van over de hele wereld zijn te zien.

Voor het eerst is een tentoonstelling gewijd aan het late werk van een van de allergrootste schilders van ons land: Rembrandt. Meer dan 100 schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte zijn te zien, afkomstig uit musea en privé-verzamelingen wereldwijd. Het Rijksmuseum presenteert met Late Rembrandt een grootse tentoonstelling die je maar eens in je leven kunt meemaken!

De tentoonstelling was éénmalig te zien van 12 februari tot en met 17 mei.

Gewaagd en intiem

Rembrandts latere leven werd getekend door tragische persoonlijke verliezen en financiële tegenslagen. Toch produceerde hij zijn beste werk. Hij experimenteerde met verf en licht en wist een ongekende emotionele diepgang in zijn werk te brengen. Het leidde tot zijn meest gewaagde en intieme werk.

Meer leren over Rembrandt

Activiteiten voor jong & oud

Bij de tentoonstelling Late Rembrandt biedt het Rijksmuseum allerlei workshops, lezingen en cursussen voor jong & oud. Leer meer over Rembrandt tijdens de vierdelige Rijkscollegereeks Late Rembrandt, gegeven door conservatoren van het Rijksmuseum. Kinderen kunnen leren schilderen als Rembrandt in de kinderworkshop Ruw schilderen met Rembrandt.

“Voor het eerst in meer dan twintig jaar organiseert het Rijksmuseum weer een Rembrandt-tentoonstelling. Iedere generatie wordt zo in de gelegenheid gesteld opnieuw kennis te maken met de grote meester uit de Gouden Eeuw.” Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum

Multimediatour

Te koop in het museum voor € 5 per apparaat. De Rijksmuseum App inclusief Late Rembrandt tour is ook gratis te downloaden, via iTunes app store (iPhone/iPad) of Google Play (Android).

Catalogus

boek Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde publicatie onder de titel Late Rembrandt. De catalogus is verkrijgbaar in het museum. Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Koop deze publicatie in de
webwinkel.

Word Vriend!

Nu is hét moment om Vriend te worden. U kunt dan onbeperkt en via de Friendslane tentoonstellingen bezoeken, waaronder Late Rembrandt. Vriend bent u al vanaf 50 euro per jaar. Lees meer

Met dank aan

Hoofdsponsoren
Philips
KPN

Partners
ING
Blockbuster Fonds

Begunstigers
Ammodo
Gieskes-Strijbis Fonds