Fotowedstrijd Document Nederland Junior

Ook dit jaar organiseert het Rijksmuseum de fotowedstrijd Document Nederland Junior voor jongeren uit het voortgezet onderwijs en MBO.

Meedoen

De termijn voor inzenden is verstreken. De inzendingen zullen nu worden bekeken en de tien beste series zullen zo snel mogelijk worden bekendgemaakt.

Thema: 24/7

We leven in een 24-uurs-samenleving. Het is heel normaal om 24 uur per dag bereikbaar en actief te zijn, te communiceren en te consumeren. Wat doet de 24-uurs-samenleving met jou? Geniet je er van of wil je er liever aan ontsnappen? Wanneer sta jij aan of uit? Laat dat in een fotoserie zien en stuur die in voor 3 juni 2019.

Wat kun je winnen?

De makers van de tien beste series (5 VO / 5 MBO) worden geselecteerd door een vakjury. Er kan ook gestemd worden via scholieren.com

De tien genomineerden nodigen wij uit voor twee masterclasses. Onder begeleiding van fotograaf Martijn van de Griendt en experts van het Rijksmuseum maken zij een eigen tentoonstelling. Op 2 oktober worden in het Rijksmuseum de winnaars bekend gemaakt. Zij mogen een dag meelopen met fotograaf Martijn van de Griendt. Daarnaast krijgt de winnende leerling uit het voortgezet onderwijs een foto-opdracht van scholieren.com en de winnende MBO-student een stage bij het Rijksmuseum aangeboden.

Document Nederland

Deze wedstrijd loopt gelijk met het project Document Nederland. Sinds 1975 vraagt het Rijksmuseum elk jaar aan een Nederlandse fotograaf om een actueel thema in beeld te brengen. Bij elkaar vormen deze foto’s een beeld van Nederland door de jaren heen. Dit jaar vraagt het Rijksmuseum aan fotograaf Martijn van de Griendt om de online en offline cultuur in Nederland in beeld te brengen.

Vragen?

Merel Brugman
m.brugman@rijksmuseum.nl