Voor alle laatstejaars vmbo, havo en vwo leerlingen. Dit schooljaar zijn de winnaars Rowena Boelens & Myrthe Steltenpool (vmbo), Ciska Daalder (havo) en Mees Blom (vwo). Wil jij ook meedoen met deze wedstrijd en kans maken op €1500,- en een meerdaagse traineeship? Houd dan deze pagina in de gaten. Vanaf september 2024 gaat de nieuwe editie van start.

DE WINNAARS

Winnaar vmbo

Rowena Boelens & Myrthe Steltenpool
Titel werkstuk: Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog
School: Martinus College (Grootebroek)

Winnaar havo

Ciska Daalder
Titel werkstuk: AI, a blessing or a curse?
School: Bonaventura Lyceum Mariënpoelstraat (Leiden)

Winnaar vwo

Mees Blom
Titel werkstuk: De Ballroom-scene, een revolutie onder spotlights
School: Berger Scholengemeenschap (Bergen, NH)

Traineeship

De auteurs van de zeven beste inzendingen hebben, voorafgaand aan de uitreiking, een meerdaagse traineeship doorlopen, waarbij ze een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en de NTR kregen. De finalisten hebben explainer-video's (korte uitlegvideo’s) gemaakt en rondleidingen ontwikkeld over het onderwerp van hun eigen werkstuk. Hiervoor werkten de deelnemers samen met onderwijsmedewerkers van het Rijksmuseum en redacteuren van de NTR. De video’s verschijnen binnenkort op SchoolTV.

Over de profielwerkstukprijs

Het Rijksmuseum Junior Fellowship is dé profielwerkstukprijs van het Rijksmuseum. Alle scholieren (van vmbo tot vwo) die een werkstuk maken dat een relatie heeft tot het museum, kunnen hun werkstuk insturen. Wanneer ze dat doen, maken ze kans op een meerdaags traineeship in het museum én een studiebeurs van €1.500,-

MET DANK AAN

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds.