Zomerworkshops voor kinderen

Maak lekker je handen vuil in de Teekenschool!

Elke dag kun je deze zomer bij ons terecht voor een workshop waarin je gaat werken met verf, inkt, of een andere techniek. Elke week komt er een ander thema en nieuwe techniek aan bod. Genoeg keuze dus!

Wekelijkse thema’s

11 t/m 19 juli: Een blauwdruk van bloemen en bladeren

In deze workshop leer je iets magisch. Een foto maken van alleen licht. Je maakt een eigen kunstwerk door bloemen en blaadjes eerst mooi op papier te leggen daarna schijn je er met licht op. Zo maak je een soort blauwe foto, zonder camera. Je gaat naar huis met je zelfgemaakte blauwdruk!

20 t/m 26 juli en 24 t/m 30 aug: Een landschap in lino

In alle rust leer je hoe je een landschap kunt tekenen. Niet zomaar, maar als een echte kunstenaar: je gaat namelijk je tekening in lino snijden. Nu kun je je landschapstekening afdrukken!

27 juli t/m 2 aug of 17 t/m 23 aug: Lekker tekenen!

Kom deze week lekker tekenen: dé kans om veel verschillende materialen uit te proberen, zoals houtskool, krijt en pastel. We beginnen in de tuin, daarna duiken we het atelier in om allerlei verrassende tekenoefeningen te doen. Je fantasie is belangrijk, maar ook je ogen: want door goed te kijken ga je veel meer zien, én tekenen natuurlijk!

3 t/m 9 aug: Ets de natuur

In de tuin maak je schetsen van de bloemen en planten. Daarna ga je aan de slag met een wel heel bijzondere techniek. Je tekening ga je direct in een plaatje krassen en afdrukken. Zo deed Rembrandt dat ook! Met de etspers kan je meerdere afdrukken maken. Je gaat naar huis met een échte zelfgemaakte ‘drogenaald ets’.

10 t/m 16 aug: Zelf verf maken!

Verf wordt gemaakt door twee dingen te mengen: korreltjes kleuren (pigment), en iets om er een smeerbaar papje van te maken. Bijvoorbeeld olie, of een ei. Leer alles over waar verf vandaan komt maar vooral: hoe het gemaakt wordt. Maak je eigen verf, en ga daarmee een kunstwerk schilderen.

Praktische informatie

In het Rijksmuseum én de Teekenschool hebben we een nieuwe manier van doen en laten. Minder mensen tegelijk en extra hygiëne bijvoorbeeld. Daarom zijn deze zomerworkshops boekbaar voor maximaal 12 kinderen.

Prijs en boeken

Regulier: 15,- pp (incl. materiaal)

Boek nuStadspas: 2,50 pp (incl. materiaal, max 1 workshop per 1 voucher).

Boek met Stadspas

Voor wie

Kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Wanneer

Vanaf 11 juli dagelijks 13.30-15.30 uur

Duur

2 uur per keer

Waar

De workshop vindt plaats in de Teekenschool, Hobbemastraat 25 (tegenover het Zuiderbad).