Door objecten aan te raken ga je samen met Femke Diercks, hoofd toegepaste kunst, kunstwerken beter leren begrijpen. Femke neemt je op de tast mee in de wereld van keramiek. Dit doen we middenin onze schatkamer, het CollectieCentrum Nederland.

Femke vertelt per kunstwerk over het materiaal, de geschiedenis en het gebruik. Iedereen kan na een korte instructie de kunstwerken zelfstandig hanteren. De deelnemers ontvangen tijdens de rondleiding tegelijkertijd dezelfde kunstwerken zodat je tijdens de uitleg ook direct het kunstwerk kunt hanteren en bespreken.

Na een eerste reeks tastworkshops zal een andere conservator of restaurator een selectie maken binnen een andere deelcollectie van het Rijksmuseum.

Onze schatkamer

Een groot deel van onze collectie bevindt zich in het splinternieuwe gebouw in Amersfoort CCNL, samen met de collecties van het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De objecten die in CCNL worden bewaard, lopen uiteen van schilderkunst, meubels tot sieraden, kostuums en klokken. De workshops vinden hier plaats, middenin onze nationale schatkamer.

Vragen?

Cathelijne Denekamp
access@rijksmuseum.nl

€ 5 pp
14 okt. 18 nov.
Vrijdag, 14 -16 u

Voor wie

Blinde en slechtziende mensen.

  • max. 7 per rondleiding

Begeleiders

1 begeleider per deelnemer. Je hoeft hier geen ticket voor te boeken.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom

Waar

CollectieCentrum Nederland
Verbindingsweg 1
3826 PC Amersfoort

Bereikbaarheid

Het is zowel met auto als met trein goed te bereiken. Deelnemers die met de trein komen, worden vanaf station Amersfoort Vathorst opgehaald.