Na een tour van 12 maanden door Nederland, komt Rembrandts Vaandeldrager aan in het Rijksmuseum! Ben je erbij op de gratis open dag?

De Vaandeldrager

Een werk vol lef, branie en rebellie. Wat maakt De vaandeldrager toch zo bijzonder? Het wordt gezien als sleutelstuk in het werk van Rembrandt. Hij schildert het op het moment dat hij al een gewild portretschilder is in Amsterdam en hij hoopte waarschijnlijk een nieuwe weg in te slaan met dit ’visitekaartje’. Met De vaandeldrager zet hij zijn ambities en virtuositeit in de etalage.

De losse, zelfs nonchalante streken, de opzettelijke krassen in de verf, zijn gebruik van licht en daardoor het driedimensionale effect: Rembrandt laat hier zijn eigen(wijze) stijl zien. Hij slaat op dit moment een nieuwe weg in. De vaandeldrager is de opmaat naar de Nachtwacht (6 jaar later). Daarom extra bijzonder dat ze vanaf nu samen te zien zijn op de eregalerij.

Gratis Open Dag op 17 juni

Op zaterdag 17 juni kan iedereen De vaandeldrager zelf komen bekijken. Toegang tot het Rijksmuseum is die dag gratis. Ook kun je een van de workshops bezoeken. Tickets voor deze speciale open dag kun je vanaf woensdag 17 mei boeken.

Feestelijke opening

Een vaandeldrager stond altijd ergens voor. Waar sta jij voor? Deze vraag stelden we aan alle groepen 6 t/m 8 van Nederland. Zij maakten een eigen vaandel van nu, over een onderwerp wat zij belangrijk vinden.

Gratis open dag
17 juni

Waar

Eregalerij