Wild Kijken

Komt u met uw leerlingen naar het museum zonder Rijksmuseum rondleider? Wij adviseren u gebruik te maken van het Kijkspel Wild Kijken. Boek in ieder geval uw bezoek, zodat wij weten van uw komst.

Kom met uw leerlingen Wild Kijken in het Rijksmuseum. Leerlingen gaan in kleine groepjes met een begeleider van school op ontdekkingstocht door het museum. Zij bekijken de collectie die zij zelf willen zien. Om hier richting aan te geven krijgen zij spelstenen mee. Het zijn kijk- teken- en routestenen. In een boekje maken de leerlingen aantekeningen van alles wat zij zien.

Voorbereiding

Verdeel de klas in groepjes van max. 5 leerlingen en bedenk op welke plek in het museum ze starten. Neem voor elk groepje van 5 een begeleider vanuit school mee. Zorg dat ze elkaar niet in de weg lopen. Kies bijvoorbeeld verschillende eeuwen voor de verschillende groepjes. Er kunnen max. 2 groepen op één eeuw Wild Kijken.

In de klas

Wild Kijken is zonder voorbereiding te spelen. Wilt u uw leerlingen toch alvast kennis laten maken met het Rijksmuseum? Tips:

Museumregels

In het museum zijn een aantal belangrijke regels. Bespreek deze met alle leerlingen en begeleiders voor zij aan Wild Kijken beginnen.

  • Neem geen eten en drinken mee.
  • Loop rustig, rennen mag echt niet.
  • Raak niks aan
  • Fotograferen graag, maar zonder flits.
  • Praat zachtjes, stoor geen andere bezoekers.
  • De begeleider is aanspreekpunt voor de beveiligers van het museum. Zij zullen u er op wijzen als de kunst gevaar loopt of overige bezoekers overlast ervaren.