Projecten

Het Rijksmuseum wordt ondersteund door fondsen en (familie)stichtingen voor aankopen, educatie, restauratie en wetenschap.

Alle kinderen naar de Nachtwacht

Alle kinderen naar de Nachtwacht

Het Rijksmuseum ontvangt dit jaar van de BankGiro Loterij een afdracht van 1.001.328 euro vanuit het geoormerkt werven in 2015 waarmee de gratis Rijksmuseumbus kan blijven rijden. De Rijksmuseumbus maakt de wens van het Rijksmuseum 'alle kinderen voor hun 12de naar de Nachtwacht' mogelijk. Vervoer is voor scholen vaak een drempel voor een bezoek aan het Rijksmuseum.

Teekenschool van het Rijksmuseum

Teekenschool van het Rijksmuseum

"Leren kijken door te doen" is de rode draad in de programmering van de Teekenschool met (kinder)programma's, workshops en cursussen. Er zijn drie ateliers: een beeldend atelier, een multimedia atelier en een 'Gouden Eeuw' atelier waar geschiedenis centraal staat.

Tentoonstelling Late Rembrandt

Tentoonstelling Late Rembrandt

Het Rijksmuseum presenteerde in 2015 voor het eerst en eenmalig een groots overzicht van het late werk van Rembrandt van Rijn. Meer dan 100 schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte, waren te zien, afkomstig uit musea en privéverzamelingen wereldwijd.

De Bacchant

De Bacchant

De Bacchant van Adriaen de Vries (1556-1626) behoort tot de beste werken van de belangrijkste beeldhouwer die Nederland heeft voortgebracht. Dit topstuk kon medio december 2014 worden verworven dankzij uitzonderlijke steun.

Tiffany & Co. Foundation

Tiffany & Co. Foundation

De juwelenpresentatie toont onder de naam The Tiffany & Co. Foundation Gallery spectaculaire vitrine met juwelen, van de 8ste eeuw tot aan de 20ste eeuw.

Restauratie Ter Borch’s Vrouw voor de spiegel

Restauratie Ter Borch’s Vrouw voor de spiegel

‘Vrouw voor een spiegel’ geldt als één van de hoogtepunten uit de Rijksmuseum collectie. Om het werk te kunnen tonen was grondige restauratie nodig.

Fellowship Programma

Fellowship Programma

Het Rijksmuseum biedt een Fellowship Programma voor excellente kandidaten die zich bezighouden met objectgericht onderzoek naar de kunst en geschiedenis van de Lage Landen.

Hands on!

Hands on!

13 t/m 16 oktober 2015 vond de tiende editie plaats van de Hands On! Conference in het Rijksmuseum.

Miró in de Rijksmuseumtuinen

Miró in de Rijksmuseumtuinen

Na Henry Moore en Alexander Calder was Miró in de Rijksmuseumtuinen de derde in een reeks van vijf openluchttentoonstellingen. Bezoekers kunnen hierdoor op een laagdrempelige manier kennis maken met het Rijksmuseum.