Douwe Egberts - Sponsor

Douwe Egberts is sinds 2013 sponsor van het Rijksmuseum. De samenwerking tussen het koffie- en theebedrijf en het museum krijgt onder andere vorm door een unieke koffiemelange: ‘D.E. Dutch Master Blend Rijksmuseum’.

logo2Douwe Egberts is sinds 2013 sponsor van het Rijksmuseum. De samenwerking tussen het koffie- en theebedrijf en het museum krijgt onder andere vorm door een unieke koffiemelange: ‘D.E. Dutch Master Blend Rijksmuseum’.

Speciaal voor het Rijksmuseum heeft Douwe Egberts een unieke koffieblend ontwikkeld. Want een bijzonder museum verdient een bijzondere koffiemelange. Een melange die gerelateerd is aan de rijke Nederlandse geschiedenis én met een smaak en rijkheid waar de bezoekers van het museum blij van worden. Deze D.E Dutch Master Blend Rijksmuseum is geïnspireerd op de rijke historie van de Nederlandse koffiecultuur.

De eerste koffieblend die Douwe Egberts presenteerde bij de start van het sponsorschap in maart 2013, was geïnspireerd op het ontstaan van de Nederlandse koffiecultuur met een blend van Ethiopische en Sumatraanse koffiebonen. Met de huidige blend wordt ook een brug geslagen naar de werelddelen die daar op volgden. Een melange bestaande uit hoogwaardige koffiebonen uit Indonesië (Sumatra) en Centraal en Zuid Amerika (Colombia en Brazilië).

De unieke koffiemelange van D.E wordt geserveerd in de museumcafés maar ook in het RIJKS® café & restaurant. Ook kunnen de museumbezoekers thuis van deze exclusieve koffie genieten, want deze koffieblend is te koop in de museumshop.
Douwe Egberts heeft tevens de restauratie mogelijk gemaakt van het ‘tuinhuis’ in de Rijksmuseumtuinen, een uitgiftepunt voor o.a. koffie en thee.