Hollandse meesterwerken op Schiphol


Rijksmuseum Schiphol

Wie aankomt, vertrekt of een overstap maakt op de luchthaven kan hier genieten van het wonder van de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Te zien zijn een blauw-wit tegeltableau en tien schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum: landschappen, zeegezichten, bloemstillevens en portretten van Hollandse meesters als Jan van Goyen, Willem van de Velde II, Abraham Mignon en Michiel van Mierevelt. Het museum is dag en nacht gratis toegankelijk.

Het Rijksmuseum op Schiphol

Het Rijksmuseum is te vinden op de Holland Boulevard, in het heringerichte verblijfsgebied tussen Lounge 2 en 3 achter de veiligheidscontrole op Amsterdam Airport Schiphol. In 2002 was het Rijksmuseum het eerste kunstmuseum in de wereld met een dependance op een luchthaven. Momenteel is Schiphol de enige luchthaven met een museum met originele 17de-eeuwse kunst in de terminal. Op de Holland Boulevard vindt men onder andere ook NEMO Science Museum, een bibliotheek en rustruimtes.

24 uur per dag gratis toegankelijk

De S-vormige tentoonstellingsruimte van 167 m2 is ontworpen door NEXT architects. De grafische vormgeving is van Irma Boom. Het museum is 24 uur per dag gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen het museum via twee kanten betreden. In de naast gelegen winkel zijn souvenirs uit het Rijksmuseum en andere Nederlandse musea verkrijgbaar.

Locatie: Holland Boulevard

Rijksmuseum Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard. De Holland Boulevard is het gebied op de eerste verdieping van het terminalgebouw tussen Lounge 2 en 3 achter de veiligheidscontrole.

Rijksmuseum Schiphol is mogelijk gemaakt door ING, hoofdsponsor van het Rijksmuseum en Amsterdam Airport Schiphol.