Tentoonstellingen

In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet.

Caravaggio-Bernini

Caravaggio-Bernini

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en conservator en samensteller van de tentoonstelling Frits Scholten gaan in gesprek over het bruisende Rome aan het begin van de 17de eeuw.

Koninklijke schat

Koninklijke schat

Centraal staat de spectaculaire aanwinst van het Rijksmuseum: de 17de-eeuwse gouden beker, gemaakt door de beroemde Nederlandse goudsmid Paulus van Vianen.

Rembrandt-Velázquez

Rembrandt-Velázquez

Wat zijn de overeenkomsten tussen de beroemdste schilder van Spanje en die van Nederland?

Rineke Dijkstra

Rineke Dijkstra

Hadassah de Boer praat met Rineke Dijkstra over hoe ze haar ambitieuze idee voor Night Watching in de praktijk heeft gebracht.

Erwin Olaf

Erwin Olaf

Erwin Olaf over de schoonheid van imperfectie, hoe boosheid hem verder heeft gebracht én waarom het zelfportret met sperma uiteindelijk toch niet tegenover een werk van Rembrandt is komen te hangen.

Iedereen fotografeert

Iedereen fotografeert

Conservator Mattie Boom vertelt over haar zoektocht langs honderden oude fotoalbums, duizenden foto's én... stapels oude edities van het ANWB-ledenblad 'De Kampioen’.

Document Nederland

Document Nederland

Schrijver en journalist Henk van Straten spreekt met fotograaf Stacii over zijn werk, de opdracht én de omgeving waar hij zelf in opgroeide.

KWAB

KWAB

Journaliste Janine Abbring gaat samen met conservator Reinier Baarsen op zoek naar daar de verhalen achter KWAB.