Ontdek wereldberoemde kunstschatten en historische voorwerpen bij ons in het museum! Onze enthousiaste rondleiders, workshopdocenten en acteurs spelen in op de belevingswereld van leerlingen, en dagen hen uit anders te kijken en na te denken over de Nederlandse geschiedenis.

Rondleidingen en workshops

Wij organiseren diverse programma's voor leerlingen uit groep 1 t/m groep 8. Je kunt voor een rondleiding in het museum kiezen, of voor een workshop in de ateliers van de Teekenschool, gecombineerd met een rondleiding.

Voor speciaal onderwijs stemmen we onze programma’s af op de wensen vanuit school.

Zelfstandig bezoek met de klas

Het is ook mogelijk om het Rijksmuseum te ontdekken zonder rondleiding of workshop. Dit kan bijvoorbeeld met het programma Wild Kijken. Hierbij krijgen leerlingen opdrachten in groepjes.

Lesmateriaal voor in de klas

Van een website waarmee leerlingen De Nachtwacht kunnen ontdekken, tot aan magazines en filmpjes: het Rijksmuseum heeft een breed aanbod om tijdens je eigen lessen in te zetten. Bovendien is er Rijksstudio, waar een groot deel van de collectie digitaal beschikbaar (en bewerkbaar!) is.

Uitdagende programma's
Gratis busvervoer mogelijk

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks open 9-17u

Gratis vervoer

Soms kunnen Nederlandse basisscholen gebruik maken van gratis busvervoer.

Bekijk hier hoe dat werkt.

Voordelig naar het museum

Voucherbeheer - Amsterdam budget financiert veel onderwijsprogramma’s. Kies bij het boeken van een programma voor betalen met Voucher. Je kunt ook betalen met de Cultuurkaart.

Vragen?

Stel ze vooral via onderwijs@rijksmuseum.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte.

De Nachtwacht De Nachtwacht

1:08 min. - Waarom is de Nachtwacht eigenlijk wereldberoemd?