Kom met je klas naar het Rijksmuseum of haal het museum in de klas! Materiaal en mogelijkheden te over, maatwerk programma’s ook.

Programma’s voor het primair onderwijs

Het Rijksmuseum organiseert workshops en rondleidingen voor groep 1 tot en met 8. De programma’s zijn interactief en spelen in op de belevingswereld van de leerlingen. Je kunt voor een rondleiding in het museum kiezen of een workshop in de ateliers van de Teekenschool, gecombineerd met een rondleiding.

Ook voor speciaal onderwijs hebben we programma’s.

Naar het Rijksmuseum met de klas

Het is ook mogelijk met de klas het Rijksmuseum te ontdekken zonder rondleiding. Met het programma Wild Kijken bijvoorbeeld, waarbij leerlingen in groepjes opdrachten krijgen.

Haal het Rijksmuseum in de klas

Van een website waarmee leerlingen de Nachtwacht kunnen ontdekken, tot aan magazines en filmpjes: het Rijksmuseum heeft een breed aanbod om tijdens je eigen lessen in te zetten. Bovendien is er Rijksstudio, waar een groot deel van de collectie digitaal beschikbaar (en bewerkbaar!) is. Als voorbereiding op een bezoek of als nieuwe invalshoek.

Boek een programma

Uitdagende programma's
Maatwerk mogelijk
Gratis busvervoer

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks open 9-17u

Gratis vervoer

Soms kunnen Nederlandse basisscholen gebruik maken van gratis busvervoer.

Bekijk hier hoe dat werkt.

Voordelig naar het museum

Voucherbeheer - Amsterdam budget financiert veel onderwijsprogramma’s. Kies bij het boeken van een programma voor betalen met Voucher. Je kunt ook betalen met de Cultuurkaart.

Vragen?

Stel ze vooral via onderwijs@rijksmuseum.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte.

De Nachtwacht De Nachtwacht

1:08 min. - Waarom is de Nachtwacht eigenlijk zo wereldberoemd?