Vervoer naar het museum mag geen belemmering vormen voor een bezoek. Daarom organiseren we gratis busvervoer in combinatie met een programma. Boek hieronder de bus, dan zorgen wij voor de rest en hoef jij je alleen bezig te houden met de leerlingen.

Binnen 60km van Amsterdam: Museumpleinbus

Ligt je school binnen een straal van 60km van de ring van Amsterdam? Dan kun je met groep 6, 7 en 8 met de Museumpleinbus komen. Deze brengt je gratis naar het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum of Rijksmuseum. In het Rijksmuseum volg je vervolgens de rondleiding Proef de geschiedenis. Die duurt 1,5 uur.

Let op! Je hoeft dus niet zelf een apart programma te boeken. Dat doen wij in combinatie met het busvervoer.

Minimaal 60km vanaf Amsterdam: Rijksmuseumbus

Als je school verder dan 60km buiten de ring van Amsterdam ligt, dan kun je gebruik maken van de Rijksmuseumbus. Deze is bedoeld voor groep 4 t/m 8 en het VMBO.

De Rijksmuseumbus is alleen in combinatie met verschillende programma’s te boeken. Deze staan in het boekingsformulier vermeld. Let op! Je hoeft dus niet zelf een apart programma te boeken. Dat doen wij in combinatie met het busvervoer.

Bus/bootvervoer voor PO, SO, SBO en VSO

Amsterdamse scholen in het PO, SO, SBO en VSO kunnen gebruik maken van gratis bus- of bootvervoer met de Cultuurbus Amsterdam. Dit is een project van Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs.

Gratis vervoer
Dagelijks
Samen met een les

MUSEUMPLEINBUS

  • max 60km van Amsterdam
  • groep 6, 7 en 8

RIJKSMUSEUMBUS

  • min. 60km van Amsterdam
  • 4 t/m 8 en het VMBO

BUS/BOOTVERVOER

  • Amsterdamse scholen
  • PO, SO, SBO en VSO