Vervoer naar het museum mag geen belemmering vormen voor een bezoek. Daarom organiseren we gratis busvervoer in combinatie met een programma. We bieden twee regelingen: één voor scholen dichtbij, één voor scholen van ver. Kies hieronder de regeling die bij jouw school past. Afstanden worden hemelsbreed gemeten.

Vanaf groep 4 t/m het VMBO, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt museumprogramma, ook voor scholen die speciaal (basis)onderwijs bieden. Dien een aanvraag in voor de busregeling die bij jouw school past, en wij regelen de rest!

Museumpleinbus

Ligt je school binnen een straal van 60km van de ring van Amsterdam? Dan kun je met groep 6, 7, 8 en SO, SBO met de Museumpleinbus komen. Deze brengt je gratis naar het Rijksmuseum, Van Gogh Museum of Stedelijk Museum.

Rijksmuseumbus

Als je school verder dan 60km buiten de ring van Amsterdam ligt, dan kun je gebruik maken van de Rijksmuseumbus. Deze is bedoeld voor groep 4 t/m 8, het VMBO, SO, SBO en VSO, en brengt je gratis naar het Rijksmuseum.

Mocca Cultuurbus

Amsterdamse scholen in het PO, SO, SBO en VSO kunnen gebruik maken van gratis bus- of bootvervoer met de Cultuurbus Amsterdam. Dit is een project van Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs. Let op: voor de Mocca Cultuurbus dien je wel zelf een museumprogramma te boeken.

Gratis vervoer
Maandag t/m vrijdag
Samen met een programma

MUSEUMPLEINBUS

  • max 60km van Amsterdam
  • groep 6, 7 en 8 en SO

RIJKSMUSEUMBUS

  • min. 60km van Amsterdam
  • 4 t/m 8, VMBO, SO, SBO en VSO.

BUS/BOOTVERVOER

  • Amsterdamse scholen
  • PO, SO, SBO en VSO