Het Rijksmuseum ademt vakmanschap. Laat jouw mbo-klas daar van leren! Kom naar het museum voor een rondleiding of workshop, waar studenten zelf aan de slag mogen.

Programma’s voor het mbo

Ons educatieve aanbod voor mbo-studenten sluit aan op alle vakopleidingen, leerjaren en niveaus. Van meubelmaker, beveiliger tot verpleegkundige: er valt altijd een link te maken tussen de collectie van het Rijkmuseum en de studierichting van de studenten. Tijdens de rondleidingen en workshops maar net zo goed tijdens de lessen op het mbo.

Zelf aan de slag

De rondleidingen zijn interactief en gericht op de leefwereld van de studenten. De workshops vinden plaats in één van de werkplaatsen van de Teekenschool. Bij elke workshop hoort een rondleiding door het museum. Want je kunt natuurlijk niet naar huis zonder De Nachtwacht van dichtbij te zien…

Naar het Rijksmuseum met de klas

Liever met studenten het Rijksmuseum bezoeken zonder een rondleiding of workshop? Dat kan natuurlijk ook. We raden in dat geval wel aan om gebruik te maken van de SnapGuide of de Rijksmuseum app. Een bezoek met een groep studenten moet vooraf aangemeld worden via de website.

Haal het Rijksmuseum in de klas

Geen mogelijkheid voor een bezoek? Of wil je de studenten goed voorbereiden op het museum? Haal het Rijksmuseum naar de klas! We hebben speciaal lesmateriaal voor het mbo en studenten kunnen hier de kunstwerken uit het Rijksmuseum downloaden in hoge resolutie, en gebruiken in een eindproduct.

Maak je eigen museumproduct

In samenwerking met ROC van Amsterdam hebben we een keuzedeel ontwikkeld waarin studenten met de collectie aan de slag kunnen gaan. Het keuzedeel bereidt de (creatieve) mbo-student voor op de wereld van het museum. Zoals het maken van een tentoonstelling, educatief product, marketingplan of digitaal product.

Fotowedstrijd voor mbo-leerlingen

Er zijn het hele jaar door studiemiddagen en evenementen. Ook organiseren we voor mbo-studenten de fotowedstrijd Document Nederland Junior. De 10 genomineerden krijgen twee masterclasses van verschillende fotografie-experts . Met als resultaat een eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum.

Speciale mbo-programma’s
Ook mogelijk vanuit de klas
Gratis of voordelig toegang

2022/23

Boeken voor schooljaar 2022/23 kan weer vanaf half augustus. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte.

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks open 9-17u

Voordelig naar het museum

In combinatie met een programma krijgen studenten en begeleiders gratis toegang. Studenten onder de 18 jaar en begeleiders mogen gratis het museum bezoeken.

Met een MBO Card (*CJP-pas) ontvangen MBO-studenten boven de 18 jaar 50% korting op de toegangsprijs. Meer weten?

Vragen?

Meer weten over het educatie aanbod van het Rijksmuseum voor mbo? Stel je vragen aan m.brugman@rijksmuseum.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte.

01:38 min. - Leer Esi, Irha, Yascha en Jan kennen