Geïnspireerd door toen, ontworpen voor nu. Tijdens deze workshop doorlopen leerlingen het creatieve proces van een ontwerper. En gaan ze naar huis met hun eigen digitale ‘Dutch Design’.

Creativiteit, verbeeldingskracht, presenteren. Stuk voor stuk vaardigheden die aan bod komen in deze workshop. Ideaal voor ontwerpers in spé of om leerlingen te prikkelen (nog) creatiever te denken.

Het programma

Hoe ziet de doelgroep eruit? Wat ga je voor hen ontwerpen en hoe laat je je inspireren? Dat zijn allemaal vragen die een ontwerper zichzelf stelt. In de workshop doorlopen leerlingen het creatieve proces van collectie naar ontwerp. Geïnspireerd door 17de -eeuwse objecten creëren ze een digitaal prototype. Als afsluiting pitchen studenten hun resultaat aan elkaar.

Tips voor in de klas

Maak de leerlingen alvast warm voor het ontwerpproces, via deze speciale ‘Dutch Design’ pagina. Zo kunnen ze alvast kennismaken met de kunst van het ontwerpen aan de hand van de collectie van het Rijksmuseum. Wat voor sfeer roept het Melkmeisje bij je op? Voor wie was de Nachtwacht ooit bedoeld? En wat voor functie zou de Wombtomb van Ferdi hebben? Vraag je samen af wanneer je nou kunstenaar bent, en wanneer ontwerper.

Kerndoelen

Mens en maatschappij 36, 37, 40 Kunst en cultuur 48, 49, 50, 52

Goed om te weten

In het museum en in de Teekenschool is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Het is niet nodig om naast het programma nog een aparte starttijd te boeken. Het programma is in de Teekenschool, te vinden in de tuin van het Rijksmuseum. Zorg ervoor dat je 15 min van tevoren aanwezig bent, zodat het programma op tijd kan beginnen. Alle programma’s houden rekening met voldoende afstand en extra hygiëne maatregelen zodat de leerlingen een veilig bezoek kunnen hebben.

Annuleren is na betaling niet meer mogelijk, tenzij het Rijksmuseum oordeelt dat er sprake is van evidente overmacht. Onder evidente overmacht wordt niet verstaan annulering wegens (dreigende) ziekte, ook niet als die gerelateerd is aan COVID-19. Overleg voorafgaand aan het maken van een boeking op onze website of de schooldirectie en ouders akkoord zijn met het Rijksmuseumbezoek. Alleen het museum kan een bezoek annuleren indien het dat noodzakelijk acht, bijvoorbeeld n.a.v. maatregelen en/of instructies van de bevoegde autoriteiten. Bekijk ook onze algemene voorwaarden.

Workshop
Dagelijks
€ 225 per klas

Voor wie

  • VMBO HAVO VWO
  • Praktijkonderwijs
  • Speciaal onderwijs

Prijs

€ 225 per klas

  • 32 leerlingen maximaal
  • 2 begeleiders (vereiste)

Voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs geldt dat meer begeleiding mogelijk is in overleg.

Cultuurkaart

Betaling is ook mogelijk met de Cultuurkaart. Kies bij het boeken voor betalen met een Cultuurkaart.

Duur

2 uur

Waar

Teekenschool
Hobbemastraat 25