Geïnspireerd door toen, ontwerpen voor nu. Tijdens deze workshop doorlopen leerlingen/studenten het creatieve proces van een ontwerper. En gaan ze naar huis met hun eigen digitale ‘Dutch Design’.

Creativiteit, verbeeldingskracht, presenteren. Stuk voor stuk vaardigheden die aan bod komen in deze workshop. Ideaal voor ontwerpers in spé of om leerlingen/studenten te prikkelen (nog) creatiever te denken.

Het programma

Hoe ziet de doelgroep eruit? Wat ga je voor hen ontwerpen en hoe laat je je inspireren? Dat zijn allemaal vragen die een ontwerper zichzelf stelt. In de workshop doorlopen de leerlingen/studenten het creatieve proces van collectie naar ontwerp. Geïnspireerd door 17de -eeuwse objecten creëren ze een digitaal prototype. Als afsluiting pitchen ze hun resultaat aan elkaar.

Tips voor in de klas

Maak je klas alvast warm voor het ontwerpproces, via deze speciale ‘Dutch Design’ pagina. Zo kunnen ze alvast kennismaken met de kunst van het ontwerpen aan de hand van de collectie van het Rijksmuseum. Wat voor sfeer roept het Melkmeisje bij je op? Voor wie was De Nachtwacht ooit bedoeld? En wat voor functie zou de Wombtomb van Ferdi hebben? Vraag je samen af wanneer je nou kunstenaar bent, en wanneer ontwerper.

PRAKTISCH

Per 15 leerlingen verwachten we minimaal één en maximaal twee begeleiders (SO meer mogelijk).

Het programma begint in de Teekenschool (Hobbemastraat 25, in de tuin tegenover het Zuiderbad). Meld je, het liefst 10 minuten voor aanvang, aan bij de receptie van de Teekenschool.

Een boeking kan alleen worden geannuleerd indien er sprake is van evidente overmacht, of vanwege overheidsmaatregelen.

Workshop
Dagelijks
€ 250 per klas

Voor wie

  • VMBO HAVO VWO
  • Praktijkonderwijs
  • Speciaal onderwijs
  • MBO niveau 1 – 4

Prijs

€ 250 per klas

  • 30 leerlingen maximaal
  • 2 begeleiders (vereiste)

Voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs geldt dat meer begeleiding mogelijk is in overleg.

Taal

Nederlands

Aantal leerlingen

Wij hebben 2 ateliers voor totaal max. 64 leerlingen. Het soort workshop/programma maakt hiervoor niet uit.

Cultuurkaart

Betaling is ook mogelijk met de Cultuurkaart. Kies bij het boeken voor betalen met een Cultuurkaart.

Duur

2 uur

Waar

Teekenschool
Hobbemastraat 25