Marco Beasley

1 Marco Beasley (credit Priska Ketterer)Tijd geeft een impuls en een ritme aan elk aspect van ons leven. Onze aardse reis wordt door de tijd gereguleerd en vaak zeggen we dat er een tijd is voor alles. De Tijd is het middelpunt van dit programma, meer bepaald de tijd tussen het einde van de 16de eeuw en het begin van de 17de eeuw die de muzikale Renaissance in Italië ertoe beweegt, als in een nauwe doorgang, zich open te stellen voor het ontstaan van de barok, en de ontwikkeling van een nieuw monodisch vocaal repertoire en de nieuwe ‘opera’.

Het programma bevat onder andere muziek door De'Cavalieri, Peri, Caccini, Monteverdi, Corbetta, Kapsberger, Landi en Kircher.

  • Marco Beasley: zang
  • Fabio Accurso: luit
  • Stefano Rocco: theorbe en barokgitaar

Marco Beasley

Marco Beasley werd geboren in 1957 en studeerde muziek aan de Universiteit van Bologna, waar hij zijn kennis van de twee stilistische ijkpunten van de late Renaissance verdiepte – het recitar cantando en de sacrale en seculiere polyfonie. Zo begon een actieve concertcarrière die hem in korte tijd naar de meest prestigieuze zalen bracht, van het Mozarteum in Salzburg tot het Concertgebouw in Amsterdam, van de Accademia di Santa Cecilia in Rome tot het Lincoln Center in New York. Zijn persoonlijk onderzoek naar de vocale uitvoering en verstaanbaarheid van de gezongen tekst heeft hem een aanzienlijke waardering bij een steeds groter wordend publiek opgeleverd.

Prijs & boeken

Regulier

€ 10

Boek hier je tickets

Wil je voor of na het concert ook nog het museum bezoeken? Vergeet dan niet ook een entreeticket te kopen.

Wanneer

Zondag 1 maart, 14.00

Waar

Auditorium, Rijksmuseum