Fred Jacobs

Giovanni Girolamo Kapsberger: de gouden eeuw van de theorbe in Rome. Lezing/concert

Boek nu

1 Fred Jacobs (credit Dana van Leeuwen)Giovanni Girolamo Kapsperger (ca. 1580-1651) was een van de belangrijkste componisten van de Romeinse barok. Daarnaast genoot hij faam als virtuoos op de theorbe, het grote type luit dat tijdens zijn jeugd in zijn geboorteland Italië was ontwikkeld. Kapspergers theorbemuziek is een prachtig voorbeeld van de explosie van nieuwe artistieke ideeën die plaatsvond tussen 1600 en 1650.
Met name zijn toccata’s laten horen dat achter de buitengewone stijl van deze werken een serieuze componist schuil gaat die de regels goed kende maar ze ook durfde om te buigen.

  • Fred Jacobs, theorbe

Fred Jacobs

Fred Jacobs studeerde luit en theorbe bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is veelvuldig te gast op belangrijke festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. Hij werkte met dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Christopher Hogwood, Ton Koopman, Ivor Bolton, Andrew Parrott, Marc Minkowski en Richard Egarr.
Jacobs is als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.
Zijn onderzoek, cd’s, publicaties en lezingen richten zich op verschillende aspecten van de luit en theorbe in de 17e eeuw.

Prijs & boeken

Regulier

€ 10

Boek hier je tickets

Wil je voor of na het concert ook nog het museum bezoeken? Vergeet dan niet ook een entreeticket te kopen.

Wanneer

Zondag 15 maart, 14.00

Waar

Auditorium, Rijksmuseum