Tentoonstelling 15 juli t/m 15 september

Lang Leve Rembrandt

Boek je tickets online met korting

Tickets

Tickets Rijksmuseum

Koop hier je tickets voor dé zomertentoonstelling van het jaar!

Entree volwassene € 20,00 € 19,00
0 {{dynamicArticles[0].Quantity}}+
Entree t/m 18 jaar Gratis
0 {{dynamicArticles[1].Quantity}}+
Entree CJP pas € 10,00 € 9,50
0 {{dynamicArticles[2].Quantity}}+
Entree BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
0 {{dynamicArticles[3].Quantity}}+
Entree Museumkaart Gratis
0 {{dynamicArticles[4].Quantity}}+
Ander geldig toegangsbewijs Gratis
0 {{dynamicArticles[5].Quantity}}+

U wilt {{totalArticles}} tickets reserveren. Momenteel staan wij een maximum van 6 personen per boeking toe.

Praktische informatie

Praktische informatie

Waar
Rijksmuseum, Philipsvleugel

Wanneer
15 juli t/m 15 september 2019

Er geldt geen toeslag op de reguliere prijs voor een museumticket.

Meer informatie
14 kunstenaars, 14 verhalen

14 kunstenaars, 14 verhalen

Meer dan 8.000 mensen uit 95 landen gaven begin dit jaar gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. Uiteindelijk opende 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt. 693 kunstenaars met 693 verhalen waarvan er 14 hier worden uitgelicht.

Lees de verhalen
  • Onder andere 96 versies van De Nachtwacht
  • 253 kinderkunstwerken
  • 132 kopieën van Rembrandts zelfportretten
  • 'Fantastisch dat zoveel mensen kunstwerken hebben ingestuurd voor Lang Leve Rembrandt. Van jong tot oud, Rembrandt blijft inspireren.
    Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum

Op de geboortedag van Rembrandt opende 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling: Lang Leve Rembrandt. Van basisschoolleerling tot gevestigd kunstenaar en meubelmaker, honderden kunstenaars brengen een eerbetoon aan de grote meester.

Lang Leve Rembrandt

Meer dan 8.000 mensen uit 95 landen gaven begin dit jaar gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. Een deskundige jury heeft voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt 575 werken geselecteerd die in totaal door 693 mensen zijn gemaakt. Thema’s in de tentoonstelling zijn gebaseerd op de overeenkomsten tussen de werken van de vele kunstenaars. Dit zijn thema’s als De Nachtwacht, portretten in de stijl van Rembrandt of Rembrandt als verhalenverteller.

Pieter Roelofs, juryvoorzitter en hoofd schilder- en beeldhouwkunst: De aanstekelijke creativiteit van de kunstenaars en de diversiteit aan kunstwerken maakte van de selectie en het samenstellen van de tentoonstelling een feest. In Lang Leve Rembrandt zien we de meester door de ogen van de makers. De tentoonstelling gaat niet alleen over Rembrandt, maar ook over onszelf.

Download hier de Lang Leve Rembrandt krant met de namen van alle geselecteerde kunstenaars en de thema's en opbouw van de tentoonstelling.

693 kunstenaars, 693 verhalen

Geïnspireerd door Rembrandt portretteerden veel kunstenaars hun geliefde, hun kind, hun vader of moeder, een vriend of zichzelf. Veel kunstenaars kozen voor Lang Leve Rembrandt een bestaand schilderij of bekende ets van Rembrandt als bron van inspiratie. Zo hebben 132 kunstenaars een kopie gemaakt van een zelfportret van Rembrandt. Deze worden in de tentoonstelling chronologisch getoond, van een keramieken jonge Rembrandt tot een houten kopie van zijn laatste zelfportret.

De Nachtwacht is Rembrandts absolute meesterwerk. Het werk behoort tot de beroemdste kunstwerken in de wereld. Het kon niet anders dan dat dit enorme schilderij een inspiratie zou vormen voor vele kunstenaars die hun werk instuurden. In Lang Leve Rembrandt zijn 96 verschillende versies van De Nachtwacht te zien. Hiermee wordt de ongekende creativiteit van alle kunstenaars duidelijk zichtbaar.

Ontwerp

Het tentoonstellings- en grafisch ontwerp is in handen van Irma Boom en het Rijksmuseum. Bij de tentoonstelling verschijnt ook een krant die een overzicht biedt van alle kunstwerken.

2019 – Het Jaar van Rembrandt in het Rijksmuseum

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. Reden om de kunstenaar te eren en zijn werk, zijn tijdgenoten en de 17de eeuw extra onder de aandacht te brengen. Dit komt samen in het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten in het hele land. Het Rijksmuseum sluit dit feestelijke jaar af met de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez, Nederlandse en Spaanse meesters (11 oktober 2019 t/m 19 januari 2020). Met topstukken van Rembrandt en zijn tijdgenoten uit onder andere het Museo Nacional del Prado in Madrid.

Zwarte Cross is partner van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt.

De opening van de tentoonstelling

Boek je tickets online met korting

Tickets
Lang Leve Rembrandt krant

Lang Leve Rembrandt krant

Download hier de Lang Leve Rembrandt krant met de namen van alle geselecteerde kunstenaars en de thema's en opbouw van de tentoonstelling.

Download nu
Rembrandt. Biografie van een rebel

Rembrandt. Biografie van een rebel

In Rembrandt. Biografie van een rebel neemt conservator Jonathan Bikker ons mee op een reis langs alle hoogte- en dieptepunten uit Rembrandts leven in het 17de-eeuwse Leiden en Amsterdam.

Bestel nu
Rembrandt in de Rijksmuseum Shop

Rembrandt in de Rijksmuseum Shop

Rembrandt inspireert al eeuwen andere kunstenaars en ontwerpers. Kijk hier voor een selectie producten gerelateerd aan het werk van deze veelzijdige schilder, tekenaar en graveur.

Rijksmuseum Shop