Ontwerp Dutch design

Geïnspireerd door toen, ontworpen voor nu. Leerlingen doorlopen het creatieve proces van een ontwerper en ontdekken de kracht van Dutch Design. Van schilderij naar slaapmasker.

Hoe ziet de doelgroep eruit? Wat ga je voor hen ontwerpen en hoe laat je inspireren? Allemaal vragen die een ontwerper zichzelf stelt. In de workshop doorlopen leerlingen het creatieve proces van collectie naar ontwerp. Geïnspireerd door 17de -eeuwse objecten creëren ze een digitaal prototype. Als afsluiting pitchen studenten hun resultaat aan elkaar.

Creativiteit, verbeeldingskracht, presenteren: zijn vaardigheden die allemaal aan bod komen in deze workshop.

In de klas

Gebruik ter voorbereiding in de klas alvast deze Rijksstudio, zodat de leerlingen alvast kennismaken met het ontwerpproces aan de hand van de collectie van het Rijksmuseum.

Praktische informatie:

In het museum en in de Teekenschool is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Het is niet nodig om naast het programma nog een aparte starttijd te boeken. Het programma is in de Teekenschool, te vinden in de tuin van het Rijksmuseum. Zorg ervoor dat je 15 min van te voren aanwezig bent, zodat het programma op tijd kan beginnen. Alle programma’s houden rekening met voldoende afstand en extra hygiëne maatregelen zodat de leerlingen een veilig bezoek kunnen hebben.

Voor wie

Let op: 32 deelnemers per rondleider is een absoluut maximum. Meer leerlingen worden niet meegenomen in de workshop.

Boeken

Waar

Het programma start in de Teekenschool, Hobbemastraat 25 (tegenover het Zuiderbad). Meldt u zich daar alstublieft uiterlijk 15 minuten voor aanvang.

Duur

2 uur

Prijs

€ 225 voor de hele klas (max. 32 leerlingen) inclusief 2 begeleiders (vereiste)

Voor voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs geldt dat meer begeleiding mogelijk is in overleg.

Met de Cultuurkaart kunt u ook deelnemen aan onze programma’s

Kerndoelen

Mens en maatschappij 36, 37, 40
Kunst en cultuur 48, 49, 50, 52