Examentraining kunst

Wat is er beter als voorbereiding op het eindexamen Kunst Algemeen dan de echte werken van dichtbij bekijken? Door in het museum te oefenen komt lesstof tot leven. Zo raken de leerlingen enthousiast over de kunstwerken en gaan de leerlingen zelfverzekerd hun eindexamen tegemoet.

Drie eindexamentrainingen bereiden de leerlingen voor op het examen Kunst Algemeen: Burgerlijke cultuur van Nederland, Hofcultuur en Romantiek & Realisme. De vragen van het eindexamen worden tijdens de rondleiding behandeld met behulp van de echte werken. In elke training plaatsen de leerlingen objecten in cultuurhistorische context en leren ze kunst te analyseren. Zo verbreden ze hun kennis en verbeteren ze hun vaardigheden.

Met de rondleider trainen leerlingen de vaardigheden die nodig zijn bij het maken van het examen. Het zien van de authentieke objecten die ze kennen uit de lesstof is een grote motivator. De training kan worden gedaan door 4 en 5 HAVO en 4,5 en 6 VWO. De rondleider sluit aan bij het niveau en de voorkennis van de groep.

Tips voor in de klas

De training kan al in het klaslokaal beginnen! Voor de examenonderwerpen de Burgerlijke cultuur van Nederland en Romantiek & Realisme zijn Rijksstudio pagina’s gemaakt met werken en vragen. Perfect om voorkennis mee op te halen. Een pagina over de Hofcultuur volgt spoedig.

Praktische informatie

In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Vanwege de huidige richtlijnen kan dit programma momenteel niet worden aangeboden. Zodra het mogelijk is voegen we het toe aan de programmering. Blijf altijd op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Boeken

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit programma momenteel niet boekbaar. Het programma zal zo snel mogelijk weer boekbaar zijn.

Voor wie

4 en 5 HAVO, 5 en 6 VWO

Duur

1,5 uur

Prijs

€ 82,50 per 15 leerlingen, inclusief max. 2 begeleiders

Met de Cultuurkaart kunt u ook deelnemen aan onze programma’s