Praktische informatie schoolbezoek

Hoe bezoek je het museum met de klas? Bij wie meld je je aan? Wat gebeurt er met de jassen en de tassen? Waar ontmoet je de rondleiders? Al deze praktische antwoorden vind je nu in een filmpje. Bekijk het ter voorbereiding op het museumbezoek met de klas.

Vervoer

Kom met de bus!

Voor het primair onderwijs is het Rijksmuseum het gemakkelijkst en voordeligst te bereiken met de Rijksmuseumbus, Museumpleinbus en de Cultuurbus Amsterdam. Meer informatie.

NS-Schooltoer

NS, GVB en CJP introduceren een nieuw product: de Schooltoer. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een korting in de daluren met NS. Meer informatie

Voordelig naar het museum

Voucherbeheer

De onderwijsprogramma’s van het Rijksmuseum kunnen met Voucherbeheer - Amsterdam budget worden gefinancierd. Reserveer het onderwijsprogramma van uw keuze via het deze website. Op de betaalpagina kiest u voor de mogelijkheid om met Vouchers te betalen. Na uw museumbezoek ontvangt u van het Rijksmuseum per e-mail een factuur. Hiervoor gebruikt het Rijksmuseum het e-mailadres dat u op heeft gegeven bij het boeken van het programma. U stuurt deze factuur samen met uw bestedingsformulier aan Voucherbeheer. Let op: Deze regeling geldt alleen voor Amsterdamse scholen van het primair onderwijs en VMBO 1-2. Meer informatie over Voucherbeheer - Amsterdam

Cultuurkaart

Met de Cultuurkaart kunt u ook deelnemen aan onze onderwijsprogramma’s. Reserveer het onderwijsprogramma van uw keuze via het online boekingssysteem. Op de betaalpagina kiest u voor de mogelijkheid om met een Cultuurkaart te betalen. Uw budgethouder krijgt een e-mail wanneer de weborder klaarstaat en accordeert deze via de website van CJP.

Let op: Zonder Cultuurkaartnummer kunt u geen onderwijsproducten reserveren met een Cultuurkaart.