De jury voor Lang Leve Rembrandt


De jury die de inzendingen voor Lang Leve Rembrandt gaat beoordelen bestaat uit de volgende leden

Stephanie Afrifa

Stephanie Curator en presentator Stephanie Afrifa behaalde haar bachelor in Comparative Arts and Cultural Studies aan de Radboud Universiteit. Het gebrek aan diverse stemmen inspireerde haar een kunstblog te beginnen. Sinds de start van haar blog heeft Afrifa gewerkt met het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, EYE Filmmuseum, Museum Rotterdam en als curator voor Kunstlinie Almere Flevoland. Afrifa neemt als presentator en tafeldame regelmatig deel aan publieke debatten en opinieprogramma’s bij onder andere De Wereld Draait Door en Koffietijd.

Annemies Broekgaarden

Annemies Sinds 2008 is Annemies Broekgaarden werkzaam bij het Rijksmuseum als hoofd Publiek en Educatie. De afgelopen tien jaar heeft zij zich ingezet voor de ontwikkeling van programmering voor allerlei doelgroepen van het Rijksmuseum, waaronder onderwijs. Onder haar leiding werd de Teekenschool opgericht, een educatief centrum waar jong- en oud cursussen en workshops kunnen volgen. Eerder werkte zij als hoofd van het Tropenmuseum Junior en was zij initiatiefnemer van het Dick Brunahuis.

Irma de Bruijne

Irma Irma de Bruijne is hoofd van de ateliers in de Teekenschool en beeldend kunstenaar. Na een studie aan de Academie voor Beeldende kunsten in Arnhem en een didactische opleiding voor beeldende kunstenaars werkte zij als rondleider bij onder andere het Rembrandthuis en als coördinator van het atelier bij het Van Gogh Museum. Nu is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van cursussen en workshops in de Teekenschool van het Rijksmuseum. Ook exposeert zij nog regelmatig.

Lita Cabellut

Lita Lita Cabellut is een Spaanse kunstenares, die woont en werkt in Den Haag. Cabellut had haar eerste tentoonstelling op 17-jarige leeftijd in het stadhuis van El Masnou en verhuisde op haar negentiende naar Nederland, waar ze aan de Gerrit Rietveld Academie studeerde. Cabelluts werken zijn tentoongesteld in musea als Museo Goya, Museum Jan van der Togt en het NoordBrabants Museum. Als jurylid is zij aangesloten bij het NTR-programma Project Rembrandt.

Hans Rooseboom

Hans Hans Rooseboom is conservator fotografie.

Pieter Roelofs

Pieter Pieter Roelofs is hoofd schilder- en beeldhouwkunst van het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst. Hij maakt deel uit van het projectteam Jaar van Rembrandt en is onderdeel van het team dat onderzoek doet naar De Nachtwacht. Pieter Roelofs is ook jurylid bij het NTR-programma Project Rembrandt.

Mats Suurenbroek

Mats Mats Suurenbroek is 14 jaar en woont in Abcoude. Hij zit op school in Amsterdam; op het Nicolaas Lyceum in 2 VWO. Van jongs af aan is Mats gek van tekenen en hij is dat praktisch dagelijks blijven doen. Mats is ontdekt in de Teekenschool van het Rijksmuseum. Hij kijkt uit naar het ontmoeten van andere gepassioneerde tekenaars.