Organisatie

Het CC NL wordt het fysieke geheugen van Nederland: van de cultuur van alle dag van het Openluchtmuseum, de ‘officiële’ cultuur van het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, tot de koninklijke cultuur van museum Paleis Het Loo.

Het CC NL vervangt de bestaande depots van:

De huidige depots zijn nu over diverse locaties verspreid en voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen van collectiebeheer. De gezamenlijke nieuwbouw realiseert duurzaam beheer en behoud van de rijkscollecties, efficiency, kennisdeling en bereikbaarheid.

Het fysieke geheugen van Nederland

proef Proefopstelling depot RijksmuseumIn het CC NL komen 675.000 objecten samen, uiteenlopend van schilderijen, kunstnijverheid en meubels tot sieraden, kleding en karren. Naast optimaal beheer en behoud van de rijkscollecties, moet het CC NL de mobiliteit tussen de collecties bevorderen. Collegamusea zijn welkom voor bruiklenen. Ook wordt het een studiecentrum voor onderzoekers en studenten. Het gebouw wordt niet opengesteld voor het grote publiek.

Bekijk de infographic (pdf) voor gedetailleerde informatie over het CollectieCentrum Nederland.

Het CC NL heeft geen eigen personeel in dienst. Kijk hier voor vacatures van het Rijksmuseum, of op de website van het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo of de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

logo