Gebouw

De schatkamer van Nederland komt in het hart van Nederland. Een gloednieuw gebouw met een vloeroppervlak van ongeveer zes voetbalvelden verrijst de komende jaren op bedrijventerrein Het Podium in Amersfoort Vathorst, pal langs de A28 en het NS station Vathorst.

Ontwerp- en bouwteam

gebouw Ontwerp CollectieCentrum NederlandDe samenwerkende instellingen hebben een ontwerpteam samengesteld, bestaande uit het Delftse architectenbureau cepezed (bekend van o.a. het Eye Collectiecentrum in Amsterdam en het DSM Biotechnology Center in Delft) en de adviesbureaus ABT, Valstar Simonis en Peutz. Het landschapsontwerp is van Ruijzenaars Landscapes.

De bouw van het CC NL wordt uitgevoerd door G&S-bouw (bouwkundig aannemer), ULC Installatiegroep (elektrotechnisch installateur), Kropman Installatietechniek BV (werktuigbouwkundig installateur) en Aalbers | Wico defence & security.

Duurzaam

Het CC NL wordt een duurzaam gebouw, gewaardeerd met het hoogst haalbare ontwerpcertificaat ‘outstanding’ (5 sterren) binnen de BREEAM NL-systematiek. BREEAM is een internationaal instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen.

Bekijk hier de case study van het CC NL die is opgesteld volgens de Beoordelingsrichtlijn MAN 9 BREEAM-NL.