RIJKS® Restaurant

In RIJKS® zetten we de lijn van het Rijksmuseum voort: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord.

RIJKS® OP JE EIGEN EETTAFEL

Vanaf maandag 16 maart is RIJKS gestart met het bezorgen en laten afhalen van maaltijden voor diner. Omdat het grootste deel van Nederland thuis zit, willen wij onze gasten hiermee toch een avondje uit geven. Alleen dan aan de eigen eettafel, zegt chef Joris Bijdendijk.

Het menu van drie gangen (€39,50) bestaat een groene gazpacho met ricotta en radijs, rundersucade met knolselderij-appel pure en gepofte granen en als desert hangop met honey bush, cashewnoten en koffiecrumble. Daarnaast is er een vegetatisch menu beschikbaar met knolselderij van ’t spit en mosterd jus. Bij het menu serveren we een gezonde amuse, speltbrood met boter en friandises. Tevens zijn er losse gerechten en extra's te bestellen zoals het signature gerecht millefeuille van rode biet met Tomasue beurre blanc. Om de sfeer van RIJKS thuis na te kunnen bootsen, is een brief met instructies bijgevoegd van Joris Bijdendijk zelf. Indien gewenst kunnen er ook wijnen bij besteld worden.

Alle mogelijke afhaalmomenten voor volgende week staan nu online. Bekijk hier het menu en de afhaalmomenten.

De maaltijden zijn ook te laten bezorgen via Deliveroo en Uber Eats.


1 Joris Bijdendijk, Executive Chef RIJKS® opende in 2014 zijn deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en trok Joris Bijdendijk als Executive Chef aan. Bijdendijk introduceerde zijn ‘keuken van de Lage Landen’ die gekenmerkt wordt door het Hollandse product. Met zijn jonge team laat hij zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Vaak maakt hij gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.

RIJKS® telt 120 zitplaatsen, een aparte ruimte voor 40 gasten en een terras met 100 plaatsen. Het restaurant is van maandag t/m zaterdag geopend voor lunch en diner en op zondag voor lunch.

Kijk hier om te reserveren, menu en contact.

Gastchef

RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar onder leiding van Joris Bijdendijk een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum.

Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS® chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, Londen), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, Londen), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Australië), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia), Sang Hoon Degeimbre (L’air de temps, België), Micha Tsumura (Maido, Peru), Fredrik Berselius (Aska, New York), Matt Abergel (Yardbird, Hong Kong), Josean Alija (Nerua, Bilbao) Nicolás López (Villanos en Bermudas, Bogotá), Richard Ekkebus (Amber, Hong Kong), Jorge Vallejo (Quintonil, Mexico City) en Mauro Colagreco (Mirazur, Frankrijk).

2 Het zomerterras