Avond Caravaggio-Bernini met Italo Disco

Het Rijksmuseum opent zijn deuren in de avond! Op zaterdagavond 29 februari kun je genieten van de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome en ontdek je de Italo Disco.

DJ DJ Faza Faza zal de muziek verzorgen tijdens deze avondOp zaterdagavond 29 februari opent het Rijksmuseum zijn deuren na sluitingstijd. Gaat jouw hart sneller kloppen van gelikte synthesizerdeuntjes en strakke beats? Kom dan naar de Italo Disco avond! Deze muziekstijl ontstond eind jaren ’70 in Italië en is van invloed geweest op de ontwikkeling van house en techno. Waan je in een mix van kille harde beats en futuristische spacy house en word verliefd op Italo Disco!

Een unieke kans om in de avond de topstukken van de grote meesters uit de Romeinse barok op je gemak te bekijken. In de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome, worden meer dan 70 schilderijen en beeldhouwwerken van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten getoond. Caravaggio en de geniale beeldhouwer Bernini schudden in de eerste decennia van de 17de eeuw de ingedutte eeuwige stad Rome wakker. Zij introduceerden een nieuwe kunsttaal, waarbij niet langer elegantie de norm was, maar het oproepen van emoties: de barok. Theatrale kunst met drama, dynamiek en bravura. Een kunst waarbij schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur innig samenwerkten. Een revolutie in de westerse kunst, die in Rome begon en in heel Europa zijn sporen naliet. Italiaanse hapjes en drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Tijdens de avond is alleen de Philipsvleugel geopend voor tentoonstellingsbezoek. En ook de Rijksshop is uitsluitend open in de Philipsvleugel.

Ben je meer fan van heerlijke Italiaanse jazzmuziek? Kom dan naar de Italiaanse avond in het Rijksmuseum op 28 maart.

Prijs en boeken

Volgeboekt