Maak je eigen route met Rijksstudio

Vanaf nu kun je met de Rijks App je eigen route door het museum maken langs de werken in jouw eigen Rijksstudio verzameling.Download on the App Store
Get it on Google Play

Van verzameling naar route

In Rijksstudio kun je door de online collectie van het Rijksmuseum scrollen en swipen. Je kunt werken of details van werken opslaan en zo je eigen verzameling aanleggen met jouw favoriete werken. Zo kun je bijvoorbeeld een verzameling maken met poezen en katten op schilderijen, bloemstillevens, de mooiste jurken uit onze collectie of de gekste 'selfies'.

Met de nieuwste functionaliteit in de Rijks App kun je je nu laten leiden op een route langs deze verzameling in het museum. De app brengt je dan van werk naar werk.

02

Voorbeelden van routes

Hier zijn een aantal voorbeelden van routes gemaakt door andere bezoekers:

Kijk hier voor meer voorbeelden.

Hoe maak je een route

 1. Maak je eigen verzameling in Rijksstudio.

 2. Zoek in Rijksstudio naar jouw favoriete kunstwerken. Verfijn je zoekresultaten door het filteren 'Te zien in het museum' aan te zetten. Druk op het hartje om het kunstwerk toe te voegen aan jouw verzameling.
  01

 3. Wanneer je 4 werken hebt toegevoegd die in het museum te zien zijn, kun je de route in het museum volgen. Klik dan op de banner in je verzameling om naar de routepagina te gaan.
  02

 4. Kopieër en verstuur de link van deze pagina naar je telefoon.
  03

 5. Open de routepagina op je telefoon en druk op 'Open deze route in de app'.
  04

 6. Heb je de app al geïnstalleerd? Dan opent de app automatisch de route. Download en installeer anders eerst de app. Wanneer je daarna de link opnieuw opent, opent de app automatisch.
  05

 7. Volg de route in het museum en geniet van jouw favoriete kunstwerken in het Rijksmuseum!

 8. Oja, en vergeet niet een kaartje te kopen.

Download de app en ga aan de slag!Download on the App Store
Get it on Google Play