Wat is typisch Nederlands? En is dat wel zo? Tijdens deze rondleiding gaan Nederlandse en buitenlandse leerlingen in gesprek. Om elkaars cultuur te leren kennen, maar ook om je eigen cultuur vanuit een ander perspectief te bekijken. Speciaal voor klassen met uitwisselingsstudenten!

How Dutch are you? Wat is typisch Nederlands? En klopt dat beeld eigenlijk wel? Welk beeld leeft er binnen andere culturen over Nederland en hoe zien de Nederlandse leerlingen dit. De rondleider stimuleert het gesprek aan de hand van stellingen en de collectie van het museum. Wat zijn de overeenkomsten tussen de culturen en welke stereotypen zijn er? De Nederlandse leerlingen worden uitgedaagd op een andere manier naar hun eigen cultuur te kijken. Terwijl uitwisselingstudenten een nieuw inzicht krijgen over de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Een uitwisseling om nooit te vergeten.

Tips voor in de klas

Na het bezoek kunnen de gesprekken in de klas worden voortgezet. Met deze Rijksstudio verzameling kan je aan de hand van een aantal objecten uit de collectie met de hele groep een eindoordeel vellen: is dit wel of niet typisch Nederlands? Zijn de ideeën over wat typisch Nederlands is veranderd? Zijn er stereotypen verdwenen? En welk beeld zou er absoluut moeten worden toegevoegd aan een verzameling van typisch Nederlandse beelden? Daag leerlingen uit een eigen overzicht van beelden te maken van wat zij typisch Nederlands vinden.

Goed om te weten

Het is niet nodig om naast het programma nog een aparte starttijd te boeken. Bij de reserveringsbevestiging ontvangt je meer details over de praktische kant van het bezoek.

Voor dit programma geld een maximum van 15 leerlingen per rondleider. Meer leerlingen kunnen niet worden meegenomen in de rondleiding.

Rondleiding
€ 55 per groep

Voor wie

Klassen met uitwisselingsstudenten

Prijs

€ 55 per groep

  • per 15 leerlingen