Wat is er beter als voorbereiding op het eindexamen Kunst Algemeen dan de echte werken van dichtbij bekijken? Door in het museum te oefenen komt lesstof tot leven. Zo raken de leerlingen enthousiast over de kunstwerken en gaan de leerlingen zelfverzekerd hun eindexamen tegemoet.

Drie eindexamentrainingen bereiden de leerlingen voor op het examen Kunst Algemeen: Burgerlijke cultuur van Nederland, Hofcultuur en Romantiek & Realisme. De vragen van het eindexamen worden tijdens de rondleiding behandeld met behulp van de echte werken. In elke training plaatsen de leerlingen objecten in cultuurhistorische context en leren ze kunst te analyseren. Zo verbreden ze hun kennis en verbeteren ze hun vaardigheden.

Met de rondleider trainen de leerlingen de vaardigheden die nodig zijn bij het maken van het examen. Het zien van de authentieke objecten die ze kennen uit de lesstof is een grote motivator. De training kan worden gedaan door 4 en 5 HAVO en 4,5 en 6 VWO. De rondleider sluit aan bij het niveau en de voorkennis van de groep.

Tips voor in de klas

De training kan al in het klaslokaal beginnen! Voor de examenonderwerpen de Burgerlijke cultuur van Nederland en Romantiek & Realisme zijn Rijksstudio pagina’s gemaakt met werken en vragen. Perfect om voorkennis mee op te halen. Een pagina over de Hofcultuur volgt spoedig.

Goed om te weten

  • Je hoeft niet naast het programma nog een aparte starttijd te boeken.
  • Zorg ervoor dat je 15 min van tevoren aanwezig bent.
  • Boek je training tenminste drie weken van tevoren.

Een boeking is niet te annuleren, tenzij wij oordelen dat er sprake is van evidente overmacht. Hieronder verstaan we niet annulering wegens (dreigende) ziekte, ook niet COVID-19. Alleen wij kunnen een bezoek annuleren indien noodzakelijk, bijvoorbeeld n.a.v. maatregelen en/of instructies van de bevoegde autoriteiten.

Overleg voorafgaand aan het maken van een boeking of de schooldirectie en ouders akkoord zijn met het museumbezoek.

Training
€ 82,50 per groep

Voor wie

  • 4 en 5 HAVO
  • 4,5 en 6 VWO

Prijs

€ 82,50 per groep

  • per 15 leerlingen

Aantal leerlingen

30 per tijdblok. Dit geldt voor beide examentrainingen samen.