Wat schuilt er achter de pracht en praal van de 'Gouden Eeuw'? Wie waren de Kim en Kanye van de 17de eeuw? Achter het Goud is een rondleiding vol spannende verhalen en sappige details.

Nergens komt de Gouden Eeuw zo tot leven als in het Rijksmuseum. In ‘Achter het Goud’ gaan leerlingen samen met de rondleider op zoek naar nieuwe perspectieven op een voorbije tijd.

Het programma

De rondleider trekt leerlingen van alle niveaus de 17de eeuw in, met opdrachten die tot de verbeelding spreken. Voor VMBO praktisch en actief, voor gymnasium met flinke doordenkers. Ook sluit het aan bij geschiedenis, maatschappijleer, CKV en beeldende vorming. Altijd met een link naar de actualiteit. Want de rondleiding begint bij de leerlingen, niet bij Rembrandt en Vermeer.

Tips voor in de klas

Maak de leerlingen alvast enthousiast in de klas, en haal nog meer uit de rondleiding. Bijvoorbeeld met de verhalen en video’s van NPO Focus over de 17de eeuw. Waarom is de Nachtwacht zo beroemd? Was Michiel de Ruyter een zeeheld of een zeerover? De speciale editie van Quest geeft een leuke introductie op het museum in het algemeen. Want weet jij hoeveel kilometer je zou lopen als je het hele museum bezoekt?

Goed om te weten

In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Hierdoor zijn er minder mensen tegelijk in het museum en is er op sommige plekken eenrichtingsverkeer. Het is niet nodig om naast het programma nog een aparte starttijd te boeken. Bij de reserveringsbevestiging ontvangt je meer details over de praktische kant van het bezoek.

Voor dit programma geld een maximum van 15 leerlingen per rondleider. Meer leerlingen kunnen niet worden meegenomen in de rondleiding.

Annuleren is na betaling niet meer mogelijk, tenzij het Rijksmuseum oordeelt dat er sprake is van evidente overmacht. Onder evidente overmacht wordt niet verstaan annulering wegens (dreigende) ziekte, ook niet als die gerelateerd is aan COVID-19. Overleg voorafgaand aan het maken van een boeking op onze website of de schooldirectie en ouders akkoord zijn met het Rijksmuseumbezoek. Alleen het museum kan een bezoek annuleren indien het dat noodzakelijk acht, bijvoorbeeld n.a.v. maatregelen en/of instructies van de bevoegde autoriteiten. Bekijk ook onze algemene voorwaarden.

Rondleiding
Dagelijks
€ 55 per 15 leerlingen

Volgeboekt

Wegens grote drukte is dit programma helaas volgeboekt t/m zomer 2022

Voor wie

  • VMBO, HAVO en VWO
  • Praktijkonderwijs
  • Speciaal onderwijs
  • NT2

Begeleiders

1 (max. 2) per 15 leerlingen.

Voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs min. 2 per 15 leerlingen. Meer mogelijk in overleg.

Duur

1 uur

Gratis busvervoer

Gratis busvervoer mogelijk voor het VMBO. Kijk hier hoe dit werkt.