Wie waren de Beyonce en Jay-Z van de 17de eeuw? ‘Achter het Goud’ is een rondleiding vol spannende verhalen en sappige details.

Nergens komt de 17de eeuw zo tot leven als in het Rijksmuseum. In ‘Achter het Goud’ gaan leerlingen samen met de rondleider op zoek naar nieuwe perspectieven op een voorbije tijd.

Het programma

De rondleider trekt leerlingen van alle niveaus de 17de eeuw in, met opdrachten die tot de verbeelding spreken. Voor VMBO praktisch en actief, voor gymnasium met flinke doordenkers. Ook sluit het aan bij geschiedenis, maatschappijleer, CKV en beeldende vorming. Altijd met een link naar de actualiteit. Want de rondleiding begint bij de leerlingen, niet bij Rembrandt en Vermeer.

Tips voor in de klas

Maak de leerlingen alvast enthousiast in de klas, en haal nog meer uit de rondleiding. Bijvoorbeeld met de verhalen en video’s van NPO Focus over de 17de eeuw. Waarom is de Nachtwacht zo beroemd? Was Michiel de Ruyter een zeeheld of een zeerover? De speciale editie van Quest geeft een leuke introductie op het museum in het algemeen. Want weet jij hoeveel kilometer je zou lopen als je het hele museum bezoekt?

Goed om te weten

Het is niet nodig om naast het programma nog een aparte starttijd te boeken.

Rondleiding
Dagelijks
€ 55 per 15 leerlingen

Voor wie

  • VMBO, HAVO en VWO
  • Praktijkonderwijs
  • Speciaal onderwijs
  • NT2/Internationale Schakelklassen

Begeleiders

1 (max. 2) per 15 leerlingen.

Voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs min. 2 per 15 leerlingen. Meer mogelijk in overleg.

Duur

1 uur

Gratis busvervoer

Gratis busvervoer mogelijk voor het VMBO. Kijk hier hoe dit werkt.