Het Rijksmuseum straalt kwaliteit en trots uit. Dat komt niet alleen door de indrukwekkende kunstwerken, maar ook door onze geweldige medewerkers. Wat je ook doet, je haalt hier alles uit je vak en uit jezelf. Van de beveiliging die de Nachtwacht in de gaten houdt, tot de IT-medewerker die de meest geavanceerde middelen ter beschikking heeft.

Blijven leren

Met 30 nationaliteiten, 750 medewerkers, en diverse culturen werken wij iedere dag om van elk bezoek een bijzondere ervaring te maken. Ontwikkeling staat bij ons voorop. Je mag dan ook diverse opleidingen en cursussen volgen om nog beter te worden in wat je doet.

Fijne voorwaarden

Als je bij ons komt werken, mag je altijd gratis met 1 persoon naar het Rijksmuseum, wanneer je maar wilt. Ook zul je blij worden van onze arbeidsvoorwaarden (we vallen onder de museum cao).

Werken met plezier

Samenwerken met trots, plezier en respect voor elkaar. Dát is het streven van het Rijksmuseum als het om duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers gaat. Daarom willen we jou helpen het beste uit jezelf te halen. En hebben we, speciaal daarvoor, een Manager duurzame inzetbaarheid in dienst.

We zijn voor iedereen

Het Rijksmuseum is van én voor iedereen. Daarom nemen we onder andere deel aan Musea Bekennen Kleur: een netwerk van 13 musea in Nederland dat zich inzet voor meer inclusie en diversiteit. Onderwerpen als slavernij en het Koloniale verleden verdienen aandacht, evenals de termen die we gebruiken. Want woorden doen ertoe. We bieden toegankelijke programma’s voor bezoekers met een beperking, zoals prikkelarme avonden. En we gaan partnerships aan om doelgroepen te bereiken die nu nog ondervertegenwoordigd zijn.

Wij willen ervoor zorgen dat ook ons eigen personeel kleurrijk en divers is en luisteren naar hun ideeën. Onze Manager Inclusiviteit en Manager Diversiteit houden ons hierbij scherp. Zo zorgen we er samen voor dat het Rijksmuseum iedereen verwelkomt.

Inzetbaarheidsspreekuur

Wat is er nodig om mijn werkplezier te behouden? Hoe blijf ik fit? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn werk in balans blijft met mijn privéleven? Over dit soort vragen kun je sparren tijdens het inzetbaarheidsspreekuur. Zo blijf jij genieten van je werk, en wij van jou.

Sporten met collega’s

Daarnaast kun je meedoen met veel sportieve activiteiten, zoals een Rijksrun, Rijkshockey en RijksFit. Er is ook ruimte om spontane ideeën uit te voeren die ons werkvermogen ten goede komt, zoals Tai Chi les in de tuin van het Rijksmuseum of online yoga sessies.