Philips en het Rijksmuseum zijn samen ‘Masters of Light’. Deze prachtige samenwerking als ‘Masters of Light’ komt voort uit een langdurige relatie: Philips steunt het Rijksmuseum inmiddels al enkele decennia.

philips1

Sinds 2001 is Philips founder van het nieuwe Rijksmuseum, en in die hoedanigheid nauw betrokken geweest bij de verbouwing en herinrichting van het Rijksmuseum. Vanwege deze grote steun en succesvolle samenwerking is de zuidvleugel van het gebouw omgedoopt tot de Philipsvleugel.

Daarnaast werken Philips en Rijksmuseum sinds 2011 intensief samen aan de ontwikkeling van LED-lichtoplossingen voor de kunst en de gebouwen van het Rijksmuseum. Philips heeft speciale LED-lampen ontwikkeld voor een optimale belichting van De Nachtwacht en andere meesterwerken. Met deze nieuwe verlichting komen de kleuren letterlijk veel beter uit de verf.

Ook zet Philips haar technologische kennis op andere gebieden in bij diverse ontwikkelingen en gebeurtenissen in en om het museum. Zo heeft Philips, net als in december 2003, haar expertise geleverd bij de spectaculaire terug verhuizing van De Nachtwacht op 27 maart 2013.

award

Philips en OneVoiceConnect hebben voor het jaar 2014 zowel de Global SABRE Award als de EMEA SABRE gewonnen voor hun gezamenlijke PR campagne ‘Nieuw Licht op Oude Meesters’, in de categorie 'Consumer Electronics’.

European Excellence Awards
Het communicatieproject 'Nieuw Licht op Oude Meesters' n.a.v. de nieuwe verlichting in het Rijksmuseum heeft een European Excellence Award in de categorie Technology & Consumer Electronics ontvangen.