Kom met je leerlingen of cursisten met Nederlands als tweede taal naar het Rijksmuseum voor een rondleiding. Om de mooiste werken te ontdekken en hun spreekvaardigheid te oefenen.

Programma’s NT2

Het Rijksmuseum biedt NT2-rondleidingen aan voor primair, voortgezet onderwijs, mbo en volwassenen. Deze rondleidingen worden gegeven door ervaren en speciaal getrainde museumdocenten. Tijdens de rondleiding NT2 werken de leerlingen en cursisten aan hun spreekvaardigheid tijdens het kijken naar en praten over kunst. De rondleidingen sluiten aan op het taalniveau van de groep en linkt kunstwerken aan het dagelijks leven. Welke kleding trek jij aan naar een feest, wat wordt er gegeten en gedronken en wat is jouw favoriete kamer in huis? Zo komt kunst dichtbij en wordt een taal leren een beleving.

INSTAPNIVEAU A1

Voor de NT2-programma’s geldt dat het rondleidingen zijn waarbij actieve deelname centraal staat. Daarom is het belangrijk dat de leerlingen en cursisten het Nederlands op minimaal A1 niveau beheersen.

Voorbereiding voor een bezoek

Een bezoek aan het Rijksmuseum begint al in de klas. Door vooraf al enkele werken met elkaar te bekijken, voelen de leerlingen en cursisten zich later meer thuis in het museum en gaan ze makkelijker met elkaar in gesprek. Bereid je voor met deze lessen:

Voor in de klas

Ter voorbereiding of afsluiting van je museumbezoek kun je deze leskaarten gebruiken in de klas. Print ze uit of toon ze op een scherm. Bekijk samen met de deelnemers of leerlingen de werken en kies welke opdrachten je wil doen.

Samenwerking

Het Rijksmuseum werkt voor de NT2 rondleiding voor volwassenen samen met de gemeente Amsterdam in het programma Stad en Taal.

Vragen?

Ervaren museumdocenten
Sluit aan op niveau leerlingen
Met voorbereidende lessen

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks open 9-17u

De Nachtwacht De Nachtwacht

1:08 min. - Waarom is de Nachtwacht eigenlijk wereldberoemd?