Kom met je leerlingen of cursisten met Nederlands als tweede taal naar het Rijksmuseum voor een rondleiding. Om de mooiste werken te ontdekken en hun spreekvaardigheid te oefenen.

Programma’s NT2

Voor taalcursisten NT2, Internationale Schakelklassen (ISK) en deelnemers aan Stad en Taal biedt het Rijksmuseum programma’s gegeven door ervaren rondleiders. Tijdens de rondleiding NT2 werken ze tijdens het praten en kijken over kunst aan hun spreekvaardigheid. De rondleiding sluit aan op het taalniveau van de groep en linkt de kunstwerken aan het dagelijks leven. Wat is jouw chicste kledingstuk? Wat drink jij graag? Zo komt kunst dichtbij en wordt een taal leren een beleving.

Voorbereiding voor een bezoek

Een bezoek aan het Rijksmuseum begint al in de klas. Door vooraf al enkele werken met elkaar te bekijken, voelen de studenten zich later meer thuis in het museum, en gaan ze makkelijker met elkaar in gesprek. Bereid je voor met deze voorbereidende lessen.

Voor in de klas

Ter voorbereiding of afsluiting van je museumbezoek kun je deze leskaarten gebruiken in de klas. Print ze uit of toon ze op een scherm. Bekijk samen met de deelnemers of leerlingen de werken en kies welke opdrachten je wil doen.

Samenwerking

Het Rijksmuseum werkt samen met de gemeente Amsterdam in het programma Stad en Taal.

Vragen?

Ervaren rondleiders
Sluit aan op niveau leerlingen
Met voorbereidende lessen

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks open 9-17u

De Nachtwacht De Nachtwacht

1:08 min. - Waarom is de Nachtwacht eigenlijk zo wereldberoemd?