Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Opnieuw succesvol jaar Rijksmuseum

19 december 2017 - 17:10

Het Rijksmuseum krijgt als eerste museum ter wereld 4 sterren voor duurzaamheid

15 december 2017 - 9:36

Als eerste museum ter wereld heeft het Rijksmuseum een BREAAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat met een “Excellent” beoordeling ontvangen.

Rijksmuseum verwerft zeldzame inktpot dankzij genereuze schenking

7 december 2017 - 9:40

Het Rijksmuseum heeft voor zover bekend de enige overgebleven, gebeeldhouwde inktpot uit de middeleeuwen verworven.

Stichting Henriëtte Hofje schenkt het Rijksmuseum drie schilderijen

21 december 2017 - 16:50

Het Rijksmuseum heeft drie schilderijen geschonken gekregen van Stichting het Henriëtte Hofje. Het betreft onder andere de portretten van de 19de-eeuwse stichters van het hofje: Jacob de Vos Jacobszoon en zijn vrouw Abrahamina Henriëtte Wurfbain, geschilderd door respectievelijk Nicolaas Pieneman en Jan Adam Kruseman. Het portret van Jacob was al in bruikleen en hangt sinds jaar en dag in de studiezaal van het Rijksmuseum.

Opnieuw succesvol jaar Rijksmuseum

19 december 2017 - 17:10

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar verwelkomde het Rijksmuseum meer dan 2 miljoen bezoekers. Opvallend is de stijging van het aantal kinderen dat met hun klas naar het Rijksmuseum kwam. Maar liefst 6.400 klassen bezochten het museum, ruim 400 meer dan vorig jaar. Een van de hoogtepunten van het jaar was de feestelijke ontvangst van de 10 miljoenste bezoeker sinds de opening in 2013.

Het Rijksmuseum krijgt als eerste museum ter wereld 4 sterren voor duurzaamheid

15 december 2017 - 9:36

Als eerste museum ter wereld ontvangt het Rijksmuseum vandaag een BREAAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat met een “Excellent” beoordeling. Dit is de een na hoogste te behalen score. Doel van BREEAM-NL In-Use is om bestaande gebouwen continu te verbeteren.

Tijdens stakingsdag biedt Rijksmuseum gratis familie-activiteiten

11 december 2017 - 10:57

Vanwege de staking van leraren in het basisonderwijs op 12 december, biedt het Rijksmuseum de hele dag extra veel gratis activiteiten voor families met kinderen. Families en kinderen kunnen op ontdekkingsreis in de familierondleiding, modeltekenen in het Atrium of een winterlandschap tekenen in de Voorhal.