Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Freek de Jonge geeft college in Rijksmuseum

19 januari 2016 - 9:39

Topjaar voor Rijksmuseum

14 december 2015 - 11:13

Met ruimschoots twee miljoen bezoekers (2.350.000) sluit het Rijksmuseum opnieuw een goed jaar af. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat ruim twee miljoen bezoekers het museum bezochten, veel meer dan in de prognoses werd aangenomen.

Rijksmuseum start programma’s voor middelbaar beroepsonderwijs

30 november 2015 - 12:02

Freek de Jonge geeft college in Rijksmuseum

19 januari 2016 - 9:39

In het kader van zijn honorary fellowship aan de Universiteit van Amsterdam geeft Freek de Jonge tussen 9 februari en 8 april twintig colleges in het Auditorium van het Rijksmuseum. De colleges bestaan uit persoonlijke herinneringen, historische gebeurtenissen en de neerslag daarvan in zijn liedjes en teksten.

Topjaar voor Rijksmuseum

14 december 2015 - 11:13

Rijksmuseum start programma’s voor middelbaar beroepsonderwijs

30 november 2015 - 12:02

Naast activiteiten voor het primair en voortgezet onderwijs biedt het Rijksmuseum nu ook workshops en rondleidingen voor studenten van het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Dit maakte het museum vandaag bekend tijdens het congres MBO City in Ede waar zo’n 1000 docenten, afdelingsmanagers en praktijkopleiders uit de MBO sector samen kwamen.

Rijksmuseum toont gewaagd topwerk Van Honthorst op Eregalerij

23 november 2015 - 10:24

Het Rijksmuseum heeft een uitzonderlijk schilderij van de 17de-eeuwse Nederlandse schilder Gerard van Honthorst in langdurig bruikleen gekregen. 'Sater en nimf' uit 1623 is het eigendom van de Broere Charitable Foundation waarvan sinds 2012 meerdere werken in het Rijksmuseum te zien zijn.