Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Onderzoek naar Rembrandts Claudius Civilis

16 februari 2017 - 15:32

Eelke Plasmeijer and Ray Adriansyah gastchefs bij RIJKS®

7 februari 2017 - 16:06

Fototentoonstellingen in het Rijksmuseum

25 januari 2017 - 14:02

In 2017 toont het Rijksmuseum heel veel fotografie: moderne iconen in de tentoonstelling Star-Vu, het ontstaan van de fotografie in al zijn diversiteit in New Realities, indrukwekkende Zuid-Afrikaanse portretten door Pieter Hugo, poëtische zeegezichten in Sea Views en Document Nederland waarvoor Anouk Steketee staatlozen in beeld bracht.

Onderzoek naar Rembrandts Claudius Civilis

16 februari 2017 - 15:32

Vanaf vandaag wordt Rembrandts Claudius Civilis gescand op de Eregalerij. Doel van de macro-röntgenfluorescentiescanner (MA-XRF) is meer inzicht te krijgen in de opbouw en stappen in het maakproces. Het scannen is bijzonder tijdrovend en duurt ongeveer 21 dagen en nachten. Tussen 21 februari en 5 maart geven experts elke dinsdag en zondag uitleg bij het schilderij. Daarbij worden steeds de meest recente scanresultaten getoond.

Rijksmuseum lanceert website Gordon

14 februari 2017 - 16:12

Het Rijksmuseum maakt vanaf vandaag alle tekeningen, dagboeken en brieven van Robert Jacob Gordon voor iedereen toegankelijk via www.robertjacobgordon.nl. Deze 18de-eeuwse reiziger bracht in ruim 450 tekeningen de bewoners, flora en fauna van Zuid-Afrika minutieus in kaart.

Rijksmuseum leent Melkmeisje aan Louvre

9 februari 2017 - 14:24

Het Rijksmuseum leent 'Het melkmeisje' van Johannes Vermeer tijdelijk uit aan Musée du Louvre in Parijs.

Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah gastchefs bij RIJKS®

7 februari 2017 - 16:06

Op 21, 22 en 23 april zijn de chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant 'Locavore' op Bali, te gast bij RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat 'Locavore' over lokaal eten. Van rauwe Balinese abalone tot Sumbawa oesters. Samen met executive chef Joris Bijdendijk wordt een speciaal lunch- en dinermenu gecreëerd en geserveerd tijdens het driedaagse evenement: RIJKS® x LOCAVORE.