Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst en Rijksmuseum verwerven hoogtepunt uit de Chinese schilderkunst

7 juni 2018 - 12:25

Rijksmuseum Landenreeks voltooid met deel over Suriname

1 juni 2018 - 9:31

Het sluitstuk van de Landenreeks beschrijft de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland sinds 1600 aan de hand van voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum ontvangt kerncollectie Erwin Olaf

25 mei 2018 - 8:00

7 juni 2018 - 12:25

Het Rijksmuseum en de Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst (VVAK) hebben gezamenlijk een zeldzame vijftiende-eeuwse schildering van de Chinese kunstenaar Ye Shuangshi verworven. Het werk - 'Zilverfazanten onder lentebloesems' - vertegenwoordigt de top van de Chinese schilderkunst. De aankoop is de kroon op het 100-jarig jubileum van de VVAK, die haar collectie in het Rijksmuseum heeft ondergebracht.

Rijksmuseum Landenreeks voltooid met deel over Suriname

1 juni 2018 - 9:31

Het Rijksmuseum lanceert vandaag het laatste deel in een serie boeken over de handels- en/of koloniale relatie van Nederland met acht verschillende landen. Het sluitstuk van deze Landenreeks beschrijft de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland sinds 1600 aan de hand van voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum ontvangt kerncollectie Erwin Olaf

25 mei 2018 - 8:00

Fotograaf Erwin Olaf heeft deze week zijn kerncollectie overgedragen aan het Rijksmuseum. De kerncollectie beslaat de meest representatieve keuze uit zijn hele carrière. Het Rijksmuseum ontvangt bijna 500 afdrukken, portfolio’s, video’s, magazines, boeken en posters. Het overgrote deel betreft een schenking, daarnaast zijn 60 foto’s en drie video’s aangekocht met steun van de BankGiro Loterij.

Bouw CollectieCentrum Nederland van start

14 mei 2018 - 9:00

De realisatie van het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort gaat een nieuwe fase in nu een keuze is gemaakt voor een team van aannemers.