Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Nijntje beelden ook te zien in Rijksmuseum

1 mei 2015 - 17:00

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van nijntje zijn vanaf vandaag twee beelden van nijntje te bewonderen in het Rijksmuseum. De twee 1.80m hoge beelden maken onderdeel uit van de nijntje Art Parade (1 mei – 30 september) en zijn ontworpen door ontwerpster Irma Boom en kunstenaar Rob Scholte.

Liefdespenning in het Rijksmuseum

24 april 2015 - 9:30

Vanaf 23 april is één van de topstukken van de Nationale Numismatische Collectie te bewonderen in het Rijksmuseum te Amsterdam. De zilveren penning is een zeldzaam voorbeeld van een burgerportret in de penningkunst. Roobertus Jansen van Bant liet de penning omstreeks 1640 graveren door zijn vriend Abraham Jacobsz om zijn huwelijksaanzoek aan Grietie Popkes kracht bij te zetten.

Rijksstudio Award 2015 gewonnen door Lyske Gais en Lia Duinker

20 april 2015 - 21:45

De Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum is gewonnen door Lyske Gais en Lia Duinker. De internationale jury koos uit 574 nationale en 318 internationale inzendingen unaniem voor een boekarmband geïnspireerd op Rembrandts tekeningen. Het duo ontvangt naast een bokaal en een presentatie van hun ontwerp in de Teekenschool van het Rijksmuseum, ook een prijs van €10.000.

Nijntje beelden ook te zien in Rijksmuseum

1 mei 2015 - 17:00

Liefdespenning in het Rijksmuseum

24 april 2015 - 9:30

Kleindochter Rietveld schenkt Zigzagstoel

23 april 2015 - 10:26

De bovenste verdieping van het Rijksmuseum waar de 20ste-eeuwse collectie huist, is verrijkt met een aantal schenkingen en bruiklenen. Een bijzondere aanwinst is de Zigzagstoel met gaten en korte armleggers waarvan de Nederlandse meubelontwerper en architect Gerrit Rietveld (1888-1964) het basismodel in 1932 ontwierp. De stoel is geschonken door een kleindochter van Rietveld.

Neelie Kroes nieuw bestuurslid Rijksmuseum Fonds

21 april 2015 - 10:45

Mevrouw Neelie Kroes is benoemd tot bestuurslid van Het Rijksmuseum Fonds. Het Rijksmuseum Fonds is de steunstichting van het Rijksmuseum en beheert inmiddels 120 Fondsen op Naam bestemd voor o.a. aankopen, onderzoek en educatie. Vorig jaar ontving het museum het hoogste aantal particuliere financiële giften in zijn geschiedenis.