Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum maakt shortlist Rijksstudio Award bekend

23 maart 2017 - 11:03

Ontmoet de Dutch Masters op de Zwarte Cross

19 maart 2017 - 13:07

Drie leerlingen uit Bilthoven winnen de Rijksmuseum profielwerkstukprijs 2017

17 maart 2017 - 17:52

Rijksmuseum maakt shortlist Rijksstudio Award bekend

23 maart 2017 - 11:03

Het Rijksmuseum heeft vandaag de Top 10 beste inzendingen bekendgemaakt voor de Rijksstudio Award 2017. In totaal deden meer dan 2.600 mensen mee aan de wedstrijd voor het beste ontwerp geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum én gebaseerd op Rijksstudio. Opvallend zijn de vele genomineerden uit het buitenland dit jaar. De Top 10 is afkomstig uit maar liefst negen verschillende landen. Op 21 april 2017 maakt de internationale vakjury de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rijksmuseum.

Ontmoet de Dutch Masters op de Zwarte Cross

19 maart 2017 - 13:07

Van 13 t/m 16 juli laten de Zwarte Cross, KNMV en het Rijksmuseum 220.000 festivalbezoekers kennismaken met Hollandse meesters van toen en nu. Tegen een decor van bekende Hollandse kunstwerken uit het Rijksmuseum, strijdt de internationale top van de motocrosswereld om de titel van Dutch Masters of Motocross. #rembrandtrocks

Drie leerlingen uit Bilthoven winnen de Rijksmuseum profielwerkstukprijs 2017

17 maart 2017 - 17:52

Bart van Beerschoten, Laura de Valk en Anne-Kris Koomen uit 6 VWO van De Werkplaats Kindergemeenschap uit Bilthoven zijn de winnaars geworden van het Rijksmuseum Junior Fellowship 2017. Dit is een jaarlijkse prijs voor het beste profielwerkstuk met een link naar het Rijksmuseum. De jury koos het profielwerkstuk 'Van geschiedenis naar roman' uit de negen genomineerde inzendingen die heel divers en allemaal van zeer hoge kwaliteit waren. Het Rijksmuseum Junior Fellowship is in samenwerking met de NTR.

Topstuk TEFAF naar Rijksmuseum

17 maart 2017 - 11:00

Het Rijksmuseum krijgt een van de meest bijzondere kunstwerken die op TEFAF werden aangeboden in langdurig bruikleen: twaalf albums met 750 aquarellen van dieren, vogels en planten gemaakt in opdracht van keizer Rudolph II. De keizer wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstverzamelaars uit de geschiedenis. De tekeningen zijn tussen 1596 en 1610 gemaakt en verzameld door zijn lijfarts, Anselmus de Boodt. Een particulier verzamelaar kocht dit topstuk op TEFAF om in langdurig bruikleen te geven aan het Rijksmuseum.