Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum viert Rembrandts verjaardag: Alle tekeningen van Rembrandt online

14 juli 2017 - 13:27

64 Landschappen, bijbelse voorstellingen, portretten en alledaagse taferelen van Rembrandt geven onderzoekers, studenten én liefhebbers vanaf nu makkelijk toegang tot nieuwe inzichten, kennis en inspiratie.

Geheime laden Rijksmuseum voor het eerst te zien

23 juni 2017 - 14:45

Meer dan 50 experts waren de afgelopen jaren bezig met het onderzoek naar de enige 18de-eeuwse miniatuurapotheek in Nederland. Het Rijksmuseum presenteert de resultaten nu in een uitgebreide, door Irma Boom ontworpen, publicatie waarin de miniatuurapotheek en 56 geheime laden voor het eerst, én op nagenoeg ware grootte, te zien zijn.

Mario Testino gasthoofdredacteur Vogue's Art Special Rijksmuseum

11 juni 2017 - 10:00

De wereldberoemde modefotograaf Mario Testino toont in een speciale kunstbijlage van Vogue zijn favoriete foto’s uit de tentoonstelling 'New Realities. Fotografie in de 19de eeuw', die vanaf 17 juni te zien is in het Rijksmuseum.

Kamilla Seidler gastchef in RIJKS®

21 juli 2017 - 9:00

Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia's beste restaurant.

Rijksmuseum viert Rembrandts verjaardag: Alle tekeningen van Rembrandt online

14 juli 2017 - 13:27

Louvre leent topstuk Nederlands eerste schilder aan Rijksmuseum

13 juli 2017 - 8:45

Van 6 oktober 2017 tot 7 januari 2018 eert het Rijksmuseum Nederlands eerste schilder: Johan Maelwael. Deze oom van de legendarische gebroeders Van Limburg was rond 1400 actief als veelzijdig, vernieuwend en productief kunstenaar in het hertogdom Gelre en aan het Bourgondische hof.

Geheime laden Rijksmuseum voor het eerst te zien

23 juni 2017 - 14:45