Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum ’s avonds open

3 februari 2015 - 11:34

Het Rijksmuseum gaat komende maanden de deuren openen voor het publiek op vrijdagavonden. Tijdens de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt (12 februari – 17 mei 2015) biedt het museum een exclusief avondarrangement aan.

NOT Innovatie Awards voor Rijksmuseum

27 januari 2015 - 14:29

Het lesstofvervangende onderwijsprogramma Jij & de Gouden Eeuw van het Rijksmuseum is bekroond met twee NOT Innovatie Awards. Het museum won zowel de publieksprijs als de juryprijs in de categorie primair onderwijs. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT), de grootste vakbeurs voor onderwijsprofessionals in de Jaarbeurs Utrecht.

Clair-obscur in de fotografie

21 januari 2015 - 16:30

Parallel aan de tentoonstelling Late Rembrandt presenteert het Rijksmuseum de allervroegste fotografen uit eigen collectie. In de Fotogalerij zijn ruim 45 unieke foto’s en papiernegatieven te zien van o.a. Charles Nègre, Maxime du Camp en Félix Teynard.

Turing Museumpleinbus maakt 1000e rit

16 februari 2015 - 12:07

Het Stedelijk Museum Amsterdam, Van Gogh Museum en Rijksmuseum zetten hun samenwerking voor de periode 2015 – 2017 voort.

Koning Willem-Alexander opent tentoonstelling Late Rembrandt

12 februari 2015 - 11:00

Koning Willem-Alexander bracht op 12 februari een bezoek aan de tentoonstelling Late Rembrandt. Met dit exclusieve bezoek van de Koning is de tentoonstelling officieel geopend.

Rijksmuseum ’s avonds open

3 februari 2015 - 11:34

De Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars: Room On The Roof

27 januari 2015 - 15:45

De Bijenkorf lanceert op 27 januari 2015 een ‘artist in residence’ project onder de naam Room On The Roof. Het warenhuis nodigt kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om onderdeel uit te maken van het programma. Maarten Baas is de eerste kunstenaar die de werkplek in gebruik neemt. Tijdens de lancering zal het programma voor 2015 worden gepresenteerd en is de introductiefilm, gemaakt door Christian Borstlap, voor het eerst te zien.