Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Lancering internationale Rijksstudio Award 2017

19 juli 2016 - 16:24

Het Rijksmuseum lanceert de derde editie van de Rijksstudio Award op 13 september in Berlijn. Een serie van internationale design-events vindt plaats om de Rijksmuseumcollectie en de Rijksstudio Award 2017 te verbinden met creatieven in diverse steden in Europa en New York.

Koninklijke jachthoorn voor Rijksmuseum

12 juli 2016 - 14:07

Rijksmuseum lanceert eigen kookboek

27 juni 2016 - 10:04

Het Rijksmuseum lanceert vandaag een kookboek waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen recept.

Rijksmuseum en KPN verlengen langjarige relatie

21 juli 2016 - 13:25

Rijksmuseum en KPN maken vandaag bekend dat zij hun partnership met drie jaar verlengen. KPN steunt als ICT-provider het Rijksmuseum in zijn ambitie om hét vernieuwende, state-of-the-art culturele instituut te zijn in binnen- en buitenland.

Lancering internationale Rijksstudio Award 2017

19 juli 2016 - 16:24

Koninklijke jachthoorn voor Rijksmuseum

12 juli 2016 - 14:07

Een Nederlandse particulier heeft ter gelegenheid van het afscheid van directeur Wim Pijbes de aankoop van een zeldzame zilveren jachthoorn door het Rijksmuseum mogelijk gemaakt. De hoorn werd vervaardigd in opdracht van Koning Willem II als prijs voor de winnaar van paardenraces die op 21 juni 1849 werden verreden op de renbanen van de koninklijke domeinen in Apeldoorn. Maker van de hoorn is zilversmid Johannes Mattheus van Kempen, grondlegger van de beroemde firma 'Koninklijke Nederlandse Fabriek van gouden en zilveren werken J.M. van Kempen & Zonen' te Voorschoten. In binnen- en buitenland werd de zilveren hoorn gezien als een opmerkelijke prestatie.

Wim Pijbes dubbel onderscheiden

1 juli 2016 - 20:01

Wim Pijbes is bij zijn afscheid als hoofddirecteur van het Rijksmuseum dubbel onderscheiden. Donderdag 30 juni ontving hij uit handen van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een koninklijke onderscheiding. Pijbes is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag reikte burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam hem de Zilveren Medaille uit voor zijn buitengewone verdiensten voor de hoofdstad.