Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Late Rembrandt laatste kans!

13 april 2015 - 17:22

Om aan de overstelpende vraag te kunnen voldoen en zoveel mogelijk liefhebbers gelegenheid te bieden de tentoonstelling te zien, stelt het Rijksmuseum tijdens het hemelvaartweekend zijn deuren extra lang open.

Finalisten Rijksstudio Award 2015 bekend

10 april 2015 - 11:45

Vandaag maakt het Rijksmuseum de tien finalisten van de jaarlijkse designwedstrijd 'Maak je eigen Meesterwerk' bekend. Uit 892 inzendingen heeft een internationale jury de tien beste ontwerpen gekozen die geïnspireerd zijn op de collectie van het Rijksmuseum.

Rijksmuseumtuinen voltooid

17 april 2015 - 9:30

Met de voltooiing van de percelen en het terras rondom de Philipsvleugel zijn de Rijksmuseumtuinen nu helemaal af. Bezoekers kunnen voortaan rondom het hele museum wandelen door de groene buitenzaal.

Rijksmuseumtuinen voltooid

17 april 2015 - 9:30

Nieuw buitenschaakbord levendig middenpunt

Late Rembrandt laatste kans!

13 april 2015 - 17:22

Donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 mei tot 23 uur ’s avonds open

Finalisten Rijksstudio Award 2015 bekend

10 april 2015 - 11:45

Vandaag maakt het Rijksmuseum de tien finalisten van de jaarlijkse designwedstrijd 'Maak je eigen Meesterwerk' bekend. Uit 892 inzendingen – 574 nationaal en 318 internationaal - heeft een internationale jury de tien beste ontwerpen gekozen die geïnspireerd zijn op de collectie van het Rijksmuseum en en waarbij gebruik is gemaakt van beeld uit Rijksstudio.

Wim Pijbes maakt kinderkunstboek

10 april 2015 - 10:00

Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes overhandigde vanochtend in de tuinen van het Rijksmuseum het eerste exemplaar van het 'Rijksmuseum ABC' aan de 100.000ste jeugdige bezoeker van dit jaar, de 3-jarige kleine Vos. Het kloeke voorlees- en kijkboek bevat 26 aansprekende details, van appel tot zwaan. Deze selectie vormt voor de allerjongste bezoekers een verrassende eerste kennismaking met de meesterwerken van het Rijksmuseum. Tegelijkertijd verschijnt de Engelse versie: Rijksmuseum ABC, apple to zoo.