Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum lanceert eigen kookboek

27 juni 2016 - 10:04

Rijksmuseum krijgt grote collectie Japanse prenten

23 juni 2016 - 10:37

De verzamelaar Elise Wessels schenkt de kern van haar collectie Japanse prenten aan het Rijksmuseum. Een selectie hiervan is vanaf 24 juni t/m 11 september te zien op de tentoonstelling 'Japan Modern'.

200.000 kunstwerken Rijksmuseum te bezichtigen via Google

22 juni 2016 - 16:37

Alle meesterwerken van het Rijksmuseum zijn nu te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute. De digitale collectie bestaat uit zo’n 200.000 objecten.

Rijksmuseum en JCDecaux gaan samenwerken

28 juni 2016 - 10:49

Het Rijksmuseum en JCDecaux Nederland hebben een samenwerkingsverband gesloten. Deze overeenkomst is bedoeld om meer zichtbaarheid te geven aan het Rijksmuseum.

Rijksmuseum lanceert eigen kookboek

27 juni 2016 - 10:04

Het Rijksmuseum lanceert vandaag een kookboek waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen recept. Negenhonderd afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum zorgen voor een kleurrijke culinair-historische context.

Rijksmuseum krijgt grote collectie Japanse prenten

23 juni 2016 - 10:37

De verzamelaar Elise Wessels schenkt de kern van haar collectie Japanse prenten aan het Rijksmuseum. Een selectie hiervan is vanaf 24 juni t/m 11 september te zien op de tentoonstelling 'Japan Modern' in het Rijksmuseum.

200.000 kunstwerken Rijksmuseum te bezichtigen via Google

22 juni 2016 - 16:37

Alle meesterwerken van het Rijksmuseum zijn nu te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute (ook beschikbaar als app voor Android en iOS). De digitale collectie bestaat uit zo’n 200.000 objecten. Daarmee is het Rijksmuseum het best vertegenwoordigde museum op Google Cultural Institute. Bij Google Cultural Institute zijn 1.000 internationale instellingen aangesloten. De website bereikt online meer dan 40 miljoen mensen per jaar. De eigen website van het Rijksmuseum trekt jaarlijks 6 miljoen bezoekers.