Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum verwerft 'Zeven kuikens' van Melchior d’Hondecoeter

16 april 2014 - 10:37

Rijksmuseum trekt massaal nieuw museumpubliek

14 april 2014 - 10:00

Rijksmuseum lanceert nieuw Familiespel voor smartphone

11 april 2014 - 15:26

Ontdek het raadsel van de Nachtwacht, maak een Melkmeisje-'selfie', krijg een opdracht van de directeur en ontdek de geheimen van de 17de-eeuwse Nederlandse vloot.

Rijksmuseum verwerft 'Zeven kuikens' van Melchior d’Hondecoeter

16 april 2014 - 10:37

Vooruitlopend op Pasen toont het Rijksmuseum vanaf vandaag 'Zeven kuikens', van de meester van het vogelstuk uit de zeventiende eeuw, Melchior Hondecoeter. Het Rijksmuseum wist deze zeldzame modelstudie in olieverf te verwerven via een veiling in Duitsland.

Rijksmuseum trekt massaal nieuw museumpubliek

14 april 2014 - 10:00

Een jaar na opening kijkt het Rijksmuseum terug op het drukbezochtste jaar ooit. Vanaf de opening op 13 april 2013 (her)ontdekten 2.780.903 bezoekers het museum. Vooral de groei van een breed Nederlands publiek is spectaculair. 64% komt uit eigen land. Hiervan zegt 25% zelden of nooit een museum te bezoeken.

Rijksmuseum lanceert nieuw Familiespel voor smartphone

11 april 2014 - 15:26

Ontdek het raadsel van de Nachtwacht, maak een Melkmeisje-selfie, krijg een opdracht van de directeur en ontdek de geheimen van de 17de-eeuwse Nederlandse vloot. Vanaf vandaag kunnen jong en oud samen een leuk én leerzaam spel spelen in het Rijksmuseum.

Zweeds Koningspaar te gast in Rijksmuseum

5 april 2014 - 13:50

Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en Koningin Silvia hebben vandaag het Rijksmuseum bezocht ter gelegenheid van de viering van de 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden. Het Zweeds Koninklijk paar werd daarbij vergezeld door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Hoogtepunt van het bezoek was de rondleiding over de Eregalerij door Wim Pijbes waar op dit moment tijdelijk Rembrandts meesterwerk Claudius Civilis te zien is, afkomstig van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten uit Stockholm.