Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Ilona van Tuinen nieuwe conservator 16de- en 17de-eeuwse Nederlandse en Vlaamse tekeningen

10 augustus 2017 - 9:36

Het Rijksmuseum heeft Ilona van Tuinen aangesteld als opvolger van senior conservator tekeningen Marijn Schapelhouman, die deze maand met pensioen gaat.

Rijksmuseum viert Rembrandts verjaardag: Alle tekeningen van Rembrandt online

14 juli 2017 - 13:27

64 Landschappen, bijbelse voorstellingen, portretten en alledaagse taferelen van Rembrandt geven onderzoekers, studenten én liefhebbers vanaf nu makkelijk toegang tot nieuwe inzichten, kennis en inspiratie.

Geheime laden Rijksmuseum voor het eerst te zien

23 juni 2017 - 14:45

Meer dan 50 experts waren de afgelopen jaren bezig met het onderzoek naar de enige 18de-eeuwse miniatuurapotheek in Nederland. Het Rijksmuseum presenteert de resultaten nu in een uitgebreide, door Irma Boom ontworpen, publicatie waarin de miniatuurapotheek en 56 geheime laden voor het eerst, én op nagenoeg ware grootte, te zien zijn.

Nieuw in het Nederlands Openluchtmuseum: Canon van Nederland

21 september 2017 - 15:00

Vanaf 23 september is in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de 'Canon van Nederland' te zien: een overzicht van de hele geschiedenis van ons land, van ‘hunebed tot heden’.

Internationale School Eerde partner van het Rijksmuseum

21 september 2017 - 12:54

Het Rijksmuseum en de Internationale School Eerde ontwikkelen vanaf vandaag samen een onderwijsaanbod van het museum dat aansluit op het kunst- en cultuurcurriculum van internationale scholen. De overeenkomst is vandaag ondertekend in de Teekenschool van het Rijksmuseum.

Drie talentvolle Franse topchefs te gast in RIJKS®

21 september 2017 - 9:00

Het Rijksmuseum wijdt dit najaar een prachtige tentoonstelling aan Johan Maelwael, die ruim ruim zeshonderd jaar geleden zijn hoogtijdagen beleefde als kunstenaar aan het Bourgondische hof. Geinspireerd door dit middeleeuwse multitalent nodigt executive chef Joris Bijdendijk de veelbelovende Franse chefs Florent Ladeyn (restaurant Auberge du Vert Mont), Loïc Villemin (restaurant Toya) en Jean Michel Carrette (restaurant Aux Terrasses) uit in de keuken van RIJKS®. In het weekend van 3 t/m 5 november koken zij samen een speciaal RIJKS x MAELWAEL menu.

Het Rijksmuseum en Dotan slaan handen ineen voor exclusief optreden en expositie

14 september 2017 - 11:44

Het Rijksmuseum presenteert op vrijdag 29 september een exclusief optreden van de bekende Nederlandse singer-songwriter Dotan in de Passage. Ook is vanaf zaterdag 30 september een foto-expositie te zien naar aanleiding van zijn oproep om meer eerlijke en ongefilterde verhalen te delen op social media.