Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Ivan Beusink nieuwe keukenchef RIJKS®

22 februari 2017 - 15:05

Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken.

Onderzoek naar Rembrandts Claudius Civilis

16 februari 2017 - 15:32

Eelke Plasmeijer and Ray Adriansyah gastchefs bij RIJKS®

7 februari 2017 - 16:06

Op 21, 22 en 23 april zijn de chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant 'Locavore' op Bali, te gast bij RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat 'Locavore' over lokaal eten.

Ivan Beusink nieuwe keukenchef RIJKS®

22 februari 2017 - 15:05

Muziek in het Rijksmuseum dankzij de BankGiro Loterij

16 februari 2017 - 18:37

De BankGiro Loterij heeft vandaag tijdens het Goed Geld Gala een extra projectbijdrage van € 580.000 toegekend aan ‘Muziek in het Rijksmuseum’. Het Rijksmuseum wil hiermee een divers muziekprogramma bieden voor een breed publiek en zo het museumbezoek verrijken.

Onderzoek naar Rembrandts Claudius Civilis

16 februari 2017 - 15:32

Vanaf vandaag wordt Rembrandts Claudius Civilis gescand op de Eregalerij. Doel van de macro-röntgenfluorescentiescanner (MA-XRF) is meer inzicht te krijgen in de opbouw en stappen in het maakproces. Het scannen is bijzonder tijdrovend en duurt ongeveer 21 dagen en nachten. Tussen 21 februari en 5 maart geven experts elke dinsdag en zondag uitleg bij het schilderij. Daarbij worden steeds de meest recente scanresultaten getoond.

Rijksmuseum lanceert website Gordon

14 februari 2017 - 16:12

Het Rijksmuseum maakt vanaf vandaag alle tekeningen, dagboeken en brieven van Robert Jacob Gordon voor iedereen toegankelijk via www.robertjacobgordon.nl. Deze 18de-eeuwse reiziger bracht in ruim 450 tekeningen de bewoners, flora en fauna van Zuid-Afrika minutieus in kaart.