Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum restaureert Nachtwacht voor het oog van de wereld

Het Rijksmuseum start in juli 2019 met het grootste onderzoek ooit naar De Nachtwacht van Rembrandt. Dit zal plaatsvinden voor het oog van het publiek in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum.

80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland

12 juli 2018 - 16:07

In de tentoonstelling '80 Jaar Oorlog' figureren spotprenten, tapijten, wapens, schilderijen van onder anderen Brueghel, Rubens en Ter Borch als ‘ooggetuigen’ in het verhaal van het ontstaan van Nederland.

Programma 2018-2019

23 augustus 2018 - 10:58

Overzicht programma 2018-2019

De Nachtwacht decor van exclusief optreden van Jacqueline Govaert

8 november 2018 - 13:00

Rembrandts meesterwerk 'De Nachtwacht' vormt het bijzondere decor van een exclusief optreden van Jacqueline Govaert. Op 22 november geeft de ex-Krezip zangeres een intiem concert op de Eregalerij van het Rijksmuseum, ter gelegenheid van het programma 'Muziek in het Rijksmuseum'.

Rijksmuseum toont onlangs verworven collectie hobo’s

7 november 2018 - 12:47

Het Rijksmuseum beheert ’s werelds grootste collectie Nederlandse hobo’s. Onlangs is de collectie verrijkt met de prestigieuze verzameling van hoboïst Han de Vries, waaronder 69 vroege hobo’s en 14 werken op papier. De hoogtepunten van deze collectie zijn tot en met 22 januari 2019 voor het eerst in het Rijksmuseum te zien.

Rijksmuseum presenteert voor het eerst Alle Rembrandts uit eigen collectie

6 november 2018 - 17:05

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum voor het eerst in de geschiedenis een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, prenten en tekeningen van Rembrandt uit eigen collectie.

Rijksmuseum verwerft miniatuur-buste Willem van Oranje

29 oktober 2018 - 14:09

Het Rijksmuseum heeft onlangs op een veiling in Parijs een zeldzame buste van Willem van Oranje verworven met gelden beschikbaar gesteld door Prins Willem de Eerste Herinneringsstichting. Het beeldje is rond 1620 gemaakt door Hendrick de Keyser. Het is momenteel te zien in de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! in Museum Prinsenhof Delft.