Rijksmuseum Junior Fellowship

De profielwerkstukprijs voor havo en vwo-leerlingen. Schrijf een fantastisch werkstuk met een link naar (de collectie van) het Rijksmuseum en maak kans op een studiebeurs van €1500 en een Traineeship. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft, onderwerpen zijn er genoeg.

Profielwerkstukprijs

Met het Rijksmuseum Junior Fellowship wil het Rijksmuseum leerlingen met interesse in kunst en geschiedenis belonen. Alle werkstukken, ook creatieve werkstukken, met een link naar (de collectie) komen in aanmerking. Of je nu een werkstuk voor wiskunde, economie of geschiedenis maakt. Insturen kan halverwege het volgende schooljaar.

Wat kun je winnen?

De hoofdprijs is een studiebeurs van €1.500. Maar alle auteurs van de 10 beste werkstukken krijgen een 5-daags traineeship in het Rijksmuseum. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en volg je workshops van experts van het museum en de NTR.

Tips voor je profielwerkstuk

Omroep NTR en het Rijksmuseum delen graag hun expertise! Hoe schrijf je een profielwerkstuk dat iedereen wil lezen? Gebruik deze schrijftips. Of bekijk het winnende werkstuk 'Van geschiedenis naar roman' van 2017, geschreven door Bart van Beerschoten, Laura de Valk en Anne-Kris Koomen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Valentijn Rambonnet, de coördinator van de prijs:

v.rambonnet@rijksmuseum.nl
020-6747625

Omroep NTR is partner

Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en wil talentvolle leerlingen met belangstelling voor kunst en cultuur belonen.

logo

Het Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door het Bestuursfonds Hollandse Meesters / Rijksmuseum Fonds