Rijksmuseum Junior Fellowship

Zit jij op het vwo en heb je een onderwerp gekozen voor je profielwerkstuk met een link naar het Rijksmuseum? Stuur dan je werkstuk in voor het Rijksmuseum Junior Fellowship. Het maakt niet uit voor welk vak je je profielwerkstuk schrijft, of welk profiel je hebt. Je kan denken aan kunst of geschiedenis, maar ook aan scheikunde of natuurkunde.

Wat kun je winnen?

De hoofdprijs is een studiebeurs van €1.500. De tien genomineerden krijgen een 5-daags traineeship in het Rijksmuseum. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en volg je workshops van experts van het museum en de Omroep NTR. Je maakt een video en een rondleiding die je presenteert tijdens de feestelijke uitreiking van de hoofdprijs. Met deze prijs wil het Rijksmuseum interesse in kunst en geschiedenis belonen.

De Jury

De jury van het Rijksmuseum Junior Fellowship bestaat uit gerenommeerde experts uit verschillende vakgebieden. Dit zijn de juryleden van 2017 (van links naar rechts):
jury2

  • Godfried van Run (coördinator geschiedenis NTR/VPRO)
  • Lotte Jensen (universitair hoofddocent historische Nederlandse letterkunde Radboud Universiteit Nijmegen)
  • Annemies Broekgaarden (hoofd Publiek & Educatie Rijksmuseum)
  • Ad van Liempt (Juryvoorzitter en voormalig chef Geschiedenis van de NTR)
  • Ludo van Halem (conservator 20ste eeuwse kunst Rijksmuseum)
  • Liesbeth Dirks (Geschiedenisleraar van het Jaar 2016)
  • Marie-Thérèse van de Kamp (projectleider expertisecentrum-kunsttheorie ILO, Universiteit van Amsterdam, staat niet op de foto)

Tips voor je profielwerkstuk

Omroep NTR en het Rijksmuseum delen graag hun expertise! Hoe schrijf je een profielwerkstuk dat iedereen wil lezen? Gebruik deze schrijftips. Of bekijk het winnende werkstuk van 2016, geschreven door Anouk van Amsterdam en Jonas van Kappel.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Valentijn Rambonnet, de coördinator van de prijs:

v.rambonnet@rijksmuseum.nl
020-6747625

Omroep NTR is partner

Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en wil talentvolle leerlingen met belangstelling voor kunst en cultuur belonen.

logo

Het Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door het Bestuursfonds Hollandse Meesters / Rijksmuseum Fonds