Iedereen een Rembrandt

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de grootste Nederlandse schilder aller tijden overleed. Dit wordt herdacht met allerlei activiteiten, tentoonstellingen en events in het land. Zo ben je in het Rijksmuseum deze zomer welkom in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt of kun je zelf leren tekenen als Rembrandt! Entree t/m 18 jaar is gratis.

Operatie Nachtwacht

Operatie Nachtwacht

Volg alle ontwikkelingen

Het Rijksmuseum start in juli 2019 met het grootste onderzoek ooit naar 'De Nachtwacht' van Rembrandt. Dit gebeurt in de Nachtwachtzaal in het museum en jij kunt dit live bijwonen! Volg hier alle ontwikkelingen en verdiep je in Operatie Nachtwacht.

Escape Game

Escape Game

In de Schaduw van Rembrandt

Het is al ver na sluitingstijd... De bibliotheek is al stil en verlaten, maar Rijksmuseummedewerker Bert is nog druk bezig met zijn onderzoek naar Rembrandt. Help jij Bert mee? Voor iedereen is het een spannend avontuur, maar slechts enkelen halen de eindstreep. Gaat het jou lukken?

Lang Leve Rembrandt

Lang Leve Rembrandt

Dé zomertentoonstelling

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Rijksmuseum iedereen uitgenodigd om mee te doen aan een grootse zomertentoonstelling. De uitgekozen werken kun je deze zomer zien in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt!

Rembrandts Tekenles

Rembrandts Tekenles

Schuilt er in jou of in je kind een kleine Rembrandt? Teken eens een schelp na, schets een landschap uit je hoofd, teken in 1 minuut een dier of kijk eens goed naar je eigen handen. Leer net als Rembrandt goed tekenen door te kijken en te doen.

SnapGuide

SnapGuide

Met NikkieTutorials, Rafael van der Vaart, Ronnie Flex, Mertabi, Teske, Jiami, Defano of Furtjuh het museum door? Met SnapGuide bepaal jezelf wie je rondleidt.

Zelf op pad

Zelf op pad

Pak een gratis '1km route/ Familiekijktips' mee of doe samen het een dynamisch groepsspel voor families, waarbij je samen binnen één uur acht bijzondere geheimen van het Rijksmuseum ontrafelt.

Gratis verfdemonstraties

Gratis verfdemonstraties

Rembrandt kon zijn verf niet gewoon in de winkel kopen, maar moest deze zelf maken. Elke zondag zie je met eigen ogen hoe schilders dit vroeger deden!

Wat is er te zien in het Rijksmuseum?

Wat is er te zien in het Rijksmuseum?

Naast Rembrandt is er natuurlijk nog veel meer te zien in het Rijksmuseum. Droom weg bij Vermeer, Frans Hals of de collectie scheepsmodellen, wapens en poppenhuizen.

Rijksmuseum – Een perfect dagje uit

Rijksmuseum – Een perfect dagje uit

Ontdek het Rijksmuseum, één van de beroemdste en mooiste musea ter wereld. Of je nou Rembrandt-kenner bent, een dagje uit of op stap met de kinderen of vriendinnen, in het Rijksmuseum is voor iedereen wat te zien en te doen.

Rembrandt in de Rijksshop

Rembrandt in de Rijksshop

Rembrandt inspireert al eeuwen andere kunstenaars en ontwerpers. Kijk hier eens voor de laatste Rembrandt producten.

Iedereen een Rembrandt

Iedereen een Rembrandt

Wil je de krant nog een keer lezen of ben je benieuwd wat de andere musea organiseren? Bekijk dan de online versie van de krant hier!