Openingstijden en prijzen

Het Rijksmuseum is dagelijks open van 9 tot 17 uur. Je tickets en starttijd boek je online, ook met een Vriendenpas of Museumkaart.

Dagelijks open van 9 tot 17 uur

Het Rijksmuseum is elke dag geopend van 9 tot 17 uur, inclusief de tuinen. De Rijksmuseum winkel en Het Café zijn geopend van 9 tot 18 uur. Deze zijn voorlopig alleen toegankelijk met een entreeticket.

We heten je als vanouds welkom, wel met wat nieuwe manieren van doen en laten. Minder mensen tegelijk in het museum en extra hygiëne bijvoorbeeld.

Lees hier hoe het vernieuwde bezoek er uit zal zien.

Starttijd en tickets

Voor een bezoek aan het Rijksmuseum is een starttijd noodzakelijk.

  • Dit geldt voor iedereen, ook als Vriend van het museum of met Museumkaart.
  • De starttijd is voor de start van je bezoek.
  • Je mag vervolgens zo lang blijven als je wilt.

Je boekt hier tickets en een starttijd

Ben je verhinderd? Neem dan contact met ons op via groepen@rijksmuseum.nl. We kunnen je tickets dan annuleren of omboeken (mits beschikbaar).

Bekijk de Veelgestelde vragen over tickets

Prijzen

  • Volwassenen: €19,00
  • 18 jaar en jonger: gratis
  • Vrienden van het Rijksmuseum: gratis
  • Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Stadspas, I Amsterdam City Card, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, ICOM: gratis
  • CJP, EYCA: € 9,50

Speciale voorzieningen

Iedereen is welkom bij het Rijksmuseum. Het museum is toegankelijk voor rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens. Ook bieden we speciale faciliteiten voor bezoekers met een beperking. Zie Toegankelijkheid voor informatie.

Operatie Nachtwacht

Op dit moment is Operatie Nachtwacht aan de gang. Dit is het grootste en meest geavanceerde onderzoek ooit naar Rembrandts Nachtwacht. Dit gebeurt live in het museum!

Lees hier meer over Operatie Nachtwacht.

Tijdens Operatie Nachtwacht is de beeldengalerij achter de Nachtwachtzaal gesloten.

Onderzoek doen

Wil je gebruik maken van bijvoorbeeld de bibliotheek, het archief van het museum of werken op papier raadplegen? Kijk dan hier voor de laatste informatie.