Het Rijksmuseum is tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit het Rijksmuseum zijn deuren voor het publiek tot 1 juni 2020.

Houd de website in de gaten voor de laatste informatie.

Veel gestelde vragen

1. Is het Rijksmuseum open?

2. Wanneer gaat het Rijksmuseum weer open?

Vooralsnog geldt het landelijke beleid dat het Rijksmuseum gesloten is tot 1 juni 2020.

3. Gaan evenementen als lezingen, concerten, rondleidingen en workshops wel door?

Alle programma’s zijn tot 1 juni geannuleerd.

4. Is RIJKS restaurant open?

RIJKS restaurant is in lijn met het landelijk beleid gesloten tot 1 juni 2020.

Vragen over tickets

Entreetickets

U heeft een entreeticket geboekt voor een bezoek aan het Rijksmuseum in de periode tot 1 juni 2020. Dit ticket blijft geldig gedurende het hele jaar 2020.

Als het niet mogelijk is op een andere dag gedurende dit jaar naar het Rijksmuseum te komen retourneren wij het bedrag. Hiervoor kunt u een mail sturen met het ordernummer en eventueel uw boekingsbevestiging naar groepen@rijksmuseum.nl

Mocht u via een travel agent of reseller hebben geboekt, kunt u het beste contact opnemen de desbetreffende travel agent of reseller.

Programmering en evenementen

Als u een ticket heeft geboekt voor een rondleiding, event, workshop of een ander programma in de periode 13 maart tot 1 juni wordt het bedrag dat u hiervoor heeft betaald automatisch gerestitueerd.

Het is momenteel nog niet duidelijk of deze programma’s later in het jaar opnieuw worden aangeboden. Zodra we meer informatie hebben, brengen we u uiteraard op de hoogte.

Groepstickets

U heeft een ticket geboekt voor een groepsbezoek in de periode tot 1 juni 2020. Dit ticket kunt u kosteloos omboeken naar een andere dag gedurende dit jaar.

Is dit niet mogelijk, dan retourneren wij het bedrag. Hiervoor kunt u een mail sturen met het ordernummer en eventueel uw boekingsbevestiging naar groepen@rijksmuseum.nl

Scholen

De onderwijsprogrammering voor dit schooljaar is geannuleerd. Als u een rondleiding of workshop voor scholen heeft geboekt tussen 13 maart t/m juli 2020, krijgt u het volledige bedrag automatisch gerestitueerd.

Het Rijksmuseum doet er alles aan om uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden, gezien de drukte kan het soms enige tijd duren. We danken u voor uw begrip.

Mocht u besluiten om geen teruggave te vragen, dan wordt dat zeer gewaardeerd. Wij danken u voor uw steun.