Het Rijksmuseum ligt midden in Amsterdam. Of je nu met de auto komt of het OV. Of je ons nu met een rolstoel, rollator, kinderwagen of scootmobiel bezoekt. We zorgen dat iedereen ons kan bereiken. Zien we je snel?

Parkeren

De ingang van het museum is alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Je kunt dus niet met de auto tot de deur van het Rijksmuseum komen.

Straten in de buurt van het Rijksmuseum waar je kunt parkeren zijn: Johannes Vermeerstraat, Honthorststraat, Pieter de Hoochstraat en Jan Luijkenstraat.

Hier vind je gehandicaptenparkeerplaatsen

  • Johannes Vermeerstraat naast het Cobra Café, 2 gehandicaptenparkeerplaatsen van 6 meter lang
  • Jan Luykenstraat ter hoogte van nr. 4, 2 gehandicaptenparkeerplaatsen
  • Q-park Museumplein, ingang Van Baerlestraat 33b. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen op niveau -1. Verlaat de parkeergarage via de Van Goghzijde. Vanaf de parkeergarage is het 500 meter naar de ingang van het museum.

Gratis parkeren

Heb je een Europese gehandicaptenparkeerkaart? Dan mag je gratis parkeren op bijna alle plekken in Amsterdam. Wel moet je eerst een parkeerjaarkaart aanvragen bij de Gemeente Amsterdam.

Kiss & Ride

Snel iemand afzetten? Dat kan op de Kiss & Ride plek op de hoek van de Jan Luijkenstraat en de Stadhouderskade. Vanaf daar is het nog 100 meter naar het Rijksmuseum.

Openbaar vervoer

Het Rijksmuseum is goed te bereiken met het OV. Bekijk onze adres en route-pagina voor meer informatie.

Let op: de halte op de Spiegelgracht voldoet helaas niet aan de eisen van toegankelijkheid voor bezoekers in een rolstoel of met een visuele beperking.

Ingang

Het Rijksmuseum heeft twee ingangen. Als je met je rug naar het Museumplein staat, zie je onder de Passage aan de linkerkant eerst een ingang met een trap en daarna een ingang met lift. Kom je met een rollator, rolstoel, stok of kinderwagen? Dan zal de beveiliging je vragen met de lift naar beneden te gaan.

De trappen hebben 20 treden, met een rustpunt na 13 treden. De trap en lift komen uit bij het Atrium.

Het Atrium is geopend van 9 tot 18 uur. Hier bevinden zich de kassa's, de informatiebalie, de garderobe, het Café, de winkel en de toiletten.

Het kan zijn dat beveiligingsmedewerkers je bij binnenkomst om veiligheidsredenen vragen in je tas te mogen kijken.