Voor sommige bewoners in verpleeghuizen en seniorencomplexen is op pad gaan en musea bezoeken niet mogelijk. Daarom brengen we het icoon van Nederland, De Nachtwacht of vier meesterwerken van Vermeer naar hen toe! Niet de echte, maar wel de levensechte reproducties op ware grootte!

VERMEER ON TOUR

Een stukje Eregalerij met vier replica’s van Het melkmeisje, Brieflezende vrouw in het blauw, Het straatje en De liefdesbrief blijft drie weken op jouw locatie staan. Zo kan iedereen in alle rust alleen of in kleine groepjes de schilderijen bekijken. We sturen voor elke bewoner een brochure mee met informatie over de beroemde schilderijen en een ansichtkaart van één van de schilderijen van Vermeer.

Daarnaast mailen we de locatie workshop-ideeën, een quiz en een prijsvraag. Medewerkers van Philips, de sponsor van dit project, krijgen een korte training bij het Rijksmuseum en kunnen een dagdeel langs komen om te vertellen over Vermeer.

NACHTWACHT ON TOUR

De replica van De Nachtwacht blijft drie weken op elke locatie staan, zodat mensen in alle rust alleen of in kleine groepjes de Nachtwacht kunnen bekijken. We sturen voor elke bewoner een brochure mee met informatie over het beroemde schilderij en een ansichtkaart van de Nachtwacht.

Daarnaast mailen we de locatie workshop-ideeën, een kleurplaat, een quiz en een prijsvraag.

VOOR WIE

Verpleeghuizen en seniorencomplexen in Nederland met minimaal 50 bewoners, die een ruimte hebben waar de wand met de Vermeers of de replica van de Nachtwacht past, zie technische details.

PRIJS

De kosten zijn € 250 euro. Hiervoor ontvangt u:

  • De Nachtwacht / Vermeers voor 3 weken op uw locatie
  • Brochures en ansichtkaarten voor alle bewoners
  • Per mail workshops, quiz, prijsvraag
  • Een puzzel van de Nachtwacht of Het Melkmeisje voor de winnaar van de prijsvraag

MET DANK AAN

Dit project is mogelijk gemaakt door Philips, de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds en Pon.

Philips is al 20 jaar verbonden als Founder van het Rijksmuseum. Samen zetten ze zich in om de levens van mensen te verbeteren, door hen in aanraking te laten komen met kunst.

De Elisabeth Art Foundation is een fonds op naam opgericht door een particulier bij het Rijksmuseum Fonds ten behoeve van projecten in het Rijksmuseum die kunst en mensen bijeenbrengen.

€ 250 voor 3 weken
Het Rijksmuseum bij jou

Technische details

Nachtwacht:
Je hebt een ruimte van minimaal 4,15 meter hoog en 5 meter breed nodig.

De twee schagen achter de Nachtwacht zijn 1,5 meter diep. We brengen de Nachtwacht in delen en bouwen hem zelf op. Dit duurt ongeveer 3 uur.

Afbouwen duurt 1 uur.

Vermeer:
Je hebt een ruimte van minimaal 3,5 meter hoog en 9 meter breed nodig.

Je kunt het kabinet inlopen. De zijkanten zijn 3 meter diep.

Na elke plaatsing maken we de replica schoon voor de nieuwe locatie.
We hebben natuurlijk rekening gehouden met brandveiligheid.

Vragen

Mail naar: nachtwacht@rijksmuseum.nl of johannesvermeer@rijksmuseum.nl

1:24 min