Een boek zonder inkt of een boek bestaand uit alleen omslagen. Ontwerper Irma Boom maakt ieder boek uniek. Meer dan 30 van haar boeken zijn te zien naast kunstwerken uit onze collectie. Werken die zij als inspirerend voorbeeld beschouwt of waarmee zij een sterke affiniteit heeft.

Verbindingen

Voor Boom zijn kunst en het maken van boeken nauw verbonden. Ze maakt boeken voor musea en vele kunstenaars. Niet voor niets werken internationale opdrachtgevers zoals modemerk Chanel, Art Institute Chicago, het MoMA in New York en architect Rem Koolhaas graag met haar samen.

In deze presentatie zien we haar keuze uit de collectie in relatie tot haar werk. Het aluminium boek Renault=Présent uit 2016, naast de aluminium maliënkolderjurk van Paco Rabanne uit 1967. Het totaal witte Chanel 5 boek naast het witte reliëf werk R70-63 van Jan Schoonhoven.

20 jaar samenwerking

Met deze presentatie viert het Rijksmuseum de ruim 20-jarige samenwerking met Irma Boom. In 2012 ontwierp ze het logo en de huisstijl voor het Rijksmuseum. Het logo deed veel stof opwaaien vanwege de halve spatie! Irma Boom en haar office ontwerpen alle grafische middelen van het Rijksmuseum. Ook is ze verantwoordelijk voor het ontwerpen van meerdere tentoonstellingen in het Rijksmuseum, zoals Alle Rembrandts en onlangs Modern Japans Lak.

20ste eeuw

De presentatie vind je op de afdeling 20ste eeuw. Die vind je op de derde verdieping. Aan de hand van schilderijen, meubelen, fotografie, affiches, film, historische voorwerpen én een compleet vliegtuig wordt hier deze dynamische periode tot leven gewekt. Ook belangrijke bruiklenen van musea uit binnen- en buitenland, dragen bij aan dit beeld van de cultuurgeschiedenis van het moderne Nederland van de vorige eeuw.

t/m 7 mei 2023
Dagelijks van 9-17u
Afdeling 20ste eeuw

Prijs

  • Volwassenen: € 22,50
  • t/m 18 jaar: gratis
  • Vrienden: gratis

Meer entreeprijzen

STARTTIJD

Een bezoek begint met een starttijd. Die boek je hier

Alleen als Vriend kun je komen wanneer je wilt zonder te boeken.

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Toegankelijk

Rolstoeltoegankelijk
Liften op elke verdieping
Hulphonden toegestaan

Meer informatie

CASHLESS

In het hele museum kun je alleen betalen met je favoriete digitale betaalmethode, pin of creditcard. Dit geldt voor alle winkels en horecapunten.

Veelgestelde vragen

Er is een gratis garderobe
Foto's maken mag
Er is gratis WiFi

Alle praktische info