Benieuwd wat Nikkitutorials te zeggen heeft over de Nachtwacht? Of wat Ronnie Flex heeft gevonden over zijn roots? Met SnapGuide bepalen leerlingen en studenten zelf welke bekende Youtubers hun rondleidt. Een persoonlijke tour waar de artiesten jongeren uitdagen om mee te doen met challenges.

Met hun smartphone in de hand ontdekken jongeren de Nederlandse kunst en geschiedenis en de persoonlijke favorieten van hun held. De Youtubers dagen leerlingen uit; poseer als één van de schutters en maak een selfie. Of zoek de rijkste persoon in de zaal en leg uit waarom je dat denkt. De jongeren kunnen challenges delen met hun leraar en klasgenoten.

Hoe werkt het?

Na het aanmelden van je groepsbezoek kunnen de jongeren eenmaal in het museum op hun smartphone deze link openen: rijksmuseum.nl/snapguide.

Benadruk dat de ze hun filmpjes en/of foto’s opslaan na elke challenge! Als zij de hele tour hebben doorlopen, uploaden zij al deze filmpjes. Vervolgens mailen ze deze via een link naar jou. Jij kunt zo de filmpjes weer in de les gebruiken.

Deze Rijksstudio verzamelingen geven een goede indruk van kunstwerken die bij de verschillende guides aan bod komen.

Zelfstandig bezoek
Rondleiding met challenges
Bekende Youtubers

  • De SnapGuide kan alleen op een smartphone worden gedaan.
  • Samenwerken op een telefoon kan.
  • De guides duren ongeveer 60 minuten.
  • Er is gratis wifi in het museum.
  • Vergeet je oordopjes niet.

Vergeet ook niet je klas van tevoren aan te melden.