De conservator van het Rijksmuseum heeft een groot probleem. Alle onderkruipsels zijn uit het schilderij ontsnapt. Kun jij alle beestjes uit de tuin verzamelen en het schilderij weer compleet maken?

HET SPEL

In de nieuwe game zijn alle beestjes uit een stilleven van de 17e-eeuwse schilder Balthasar van der Ast ontsnapt. Aan de leerlingen de taak om in de museumtuin op zoek te gaan naar al deze onderkruipsels en ze te vangen voor het museum open gaat. In deze museumles leren de leerlingen van alles over insecten, kunst en de tuinen van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum op hol

Naast het nieuwe spel kunnen kinderen ook het bestaande spel Rijksmuseum op hol spelen. Hierbij is het chaos in het museum! Alle schilderijen zijn van hun plek en liggen samen met verschillende voorwerpen, dieren en mensen verspreid over de Eregalerij. Kun jij binnen 30 minuten De Nachtwacht, Het melkmeisje en De bedreigde zwaan vinden en weer op de juiste plek terughangen voordat de museumbezoekers komen?

Spelers gaan op zoek naar verschillende kunstwerken en maken hier opdrachten bij. Door hints kun je alles wat in de Eregalerij rondslingert koppelen aan de schilderijen. Hangt alles weer op z’n plek? Dan kan het museum zonder problemen de deuren openen voor de bezoekers.

Let op

Voordat je het nieuwe spel kan spelen download eerst Minecraft Education.

Gratis
Leuk vanaf 6 jaar
Voor thuis en in de klas

Apparaat

Het spel kan gespeeld worden op Windows, Chromebook, MAC en iPad.

Minecraft education

Als de kinderen Minecraft education nog niet hebben dan kunnen ze dit gratis downloaden de via onderstaande link. Ze kunnen daarna inloggen met hun Office365 account van school.

Spel starten

Als ze Minecraft Education openen kunnen ze vervolgens Rijksmuseum op hol importeren. Deze komt dan in “mijn werelden” te staan. Nu kunnen ze het spel spelen!

Download Minecraft Education

00:50 min. - Rijksmuseum op pootjes