Wat zie je, wanneer was dit en wat was er aan de hand? Leerlingen gaan werken met de collectie en plaatsen objecten in historisch perspectief. Door de collectie te onderzoeken, ontwikkelen ze enthousiasme voor het onderwerp en gaan ze vol zelfvertrouwen hun examen tegemoet. De lessen uit de klas komen tot leven in het museum.

De eindexamentraining bereidt de leerlingen voor op het examen Geschiedenis. Tijdens deze training staat de historische context Steden en burgers in de Lage Landen (1050-1700) centraal. Leerlingen oefenen met examenvragen en begrippen als standplaatsgebondenheid. De objecten uit de zalen zijn getuigen van de tijd, maar hoe zie je dat en hoe kan je een schilderij als historische bron gebruiken?

De training is geschikt voor 4,5 en 6 VWO. De rondleider sluit aan bij het niveau van de leerlingen. De nieuwe historische contexten van het examen HAVO sluiten onvoldoende aan op onze collectie. Daarom bieden we dit jaar geen eindexamentraining Geschiedenis voor HAVO aan.

Tips voor in de klas

De training kan al in het klaslokaal beginnen! Ga naar deze pagina van Rijksstudio en oefen alvast met het analyseren van een prent over de hertog van Alva.

Praktische informatie

In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Vanwege de huidige richtlijnen kan dit programma momenteel niet worden aangeboden. Zodra het mogelijk is voegen we het toe aan de programmering. Blijf altijd op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Training
€ 82,50 per groep

Dit programma wordt momenteel niet aangeboden.

Voor wie

4,5 en 6 VWO

Prijs

€ 82,50 per groep

  • per 15 leerlingen