Wat zie je, wanneer was dit en wat was er aan de hand? Leerlingen gaan werken met de collectie en plaatsen objecten in historisch perspectief. Door de collectie te onderzoeken, ontwikkelen ze enthousiasme voor het onderwerp en gaan ze vol zelfvertrouwen hun examen tegemoet. De lessen uit de klas komen tot leven in het museum.

De eindexamentraining bereidt de leerlingen voor op het examen Geschiedenis. Tijdens deze training staat de historische context Steden en burgers in de Lage Landen (1050-1700) centraal. Leerlingen oefenen met examenvragen en begrippen als standplaatsgebondenheid. De objecten uit de zalen zijn getuigen van de tijd, maar hoe zie je dat en hoe kan je een schilderij als historische bron gebruiken?

De training is geschikt voor 4,5 en 6 VWO. De rondleider sluit aan bij het niveau van de leerlingen. De nieuwe historische contexten van het examen HAVO sluiten onvoldoende aan op onze collectie. Daarom bieden we dit jaar geen eindexamentraining Geschiedenis voor HAVO aan.

Tips voor in de klas

De training kan al in het klaslokaal beginnen! Ga naar deze pagina van Rijksstudio en oefen alvast met het analyseren van een prent over de hertog van Alva.

Goed om te weten

  • Je hoeft niet naast het programma nog een aparte starttijd te boeken.
  • Zorg ervoor dat je 15 min van tevoren aanwezig bent.
  • Boek je training tenminste drie weken van tevoren.

Een boeking is niet te annuleren, tenzij wij oordelen dat er sprake is van evidente overmacht. Hieronder verstaan we niet annulering wegens (dreigende) ziekte, ook niet COVID-19. Alleen wij kunnen een bezoek annuleren indien noodzakelijk, bijvoorbeeld n.a.v. maatregelen en/of instructies van de bevoegde autoriteiten.

Overleg voorafgaand aan het maken van een boeking of de schooldirectie en ouders akkoord zijn met het museumbezoek.

Training
€ 82,50 per groep

Voor wie

4,5 en 6 VWO

Prijs

€ 82,50 per groep

  • max. 15 leerlingen

Aantal leerlingen

30 per tijdblok. Dit geldt voor beide examentrainingen samen.