Stage lopen tussen de topwerken uit de Nederlandse geschiedenis. Wie droomt daar nou niet van? Wij verwelkomen je graag om werk- of onderzoekservaring op te doen. Je kunt rekenen op goede begeleiding, zodat je snel zelfstandig leert werken en je vrij voelt om zelf initiatief te nemen, ideeën in te brengen en ze ook echt uit te voeren!

Jouw stage

Een stage in het Rijksmuseum moet altijd een onderdeel zijn van een erkende opleiding/studie (mbo, hbo of wo). De duur is meestal zes maanden tot maximaal een jaar en we hebben plekken door de hele organisatie heen.

Iedereen is welkom

Ook ons stagebeleid is gericht op diversiteit. Daarom zijn nationale en internationale studenten welkom. Stagiairs met EU-nationaliteit, kunnen zonder vergunning wonen en werken in Nederland. En voor stagiairs die een andere nationaliteit dan een EU-ingezetene hebben, kunnen we (onder bepaalde voorwaarden) een werkvergunning aanvragen.

Wat krijg je van ons

De stagevergoeding bedraagt € 250 bruto per maand bij een fulltime stageweek van 36 uur. Daarnaast hebben we verschillende evenementen en sportactiviteiten waar je aan deel kunt nemen, zoals ons zomer- en winterfeest.

Wij voelen ons vereerd door het grote aanbod aan open sollicitaties voor stages maar nemen wij helaas niet in behandeling. Heb je interesse in een stage bij het Rijksmuseum, reageer dan via het sollicitatieformulier bij de openstaande stagevacatures.