Rijksmuseum thuis

Het museum is weer open, wel met wat nieuwe manieren van doen en laten. Minder mensen tegelijk in het museum en extra hygiëne bijvoorbeeld. Maar de verhalen van het Rijksmuseum houden we niet alleen binnen de muren van het museum zelf. We brengen ze graag bij je thuis! Duik hier in de collectie of verdiep je in de verhalen.

Podcast: In het Rijks - Cornelia van Nijenroode Nieuwe aflevering!

Podcast: In het Rijks - Cornelia van Nijenroode

Podcast

Junior conservator Marion Anker praat met Janine Abbring over het bijzondere leven van Cornelia van Nijenroode. Hoe was haar positie? Wat mochten vrouwen wel en niet? Hoe lag de verhouding tussen man en vrouw? En welke rol speelde haar gemengde afkomst? Je hoort het in deze aflevering van In het Rijks.

#RijksmuseumUnlocked

#RijksmuseumUnlocked

Videoserie

Het Rijksmuseum kent vele geheimen. Wij ontrafelen ze allemaal in onze nieuwe serie #RijksmuseumUnlocked.

Online Sleutel Challenge

Online Sleutel Challenge

Online spel

Hou jij van raadsels en geheimen? Zie jij geen aanwijzing over het hoofd? Dan zoeken we jou. Kijk goed naar de schilderijen in het online museum, scrol, zoek en zoom. Speel mee, vind de verborgen sleutels, ontdek het verborgen woord en maak kans op een coole prijs.

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Stap vanuit je huiskamer zo de Eregalerij in en 'wandel' als scrollend door de 360º beelden op je eigen tempo langs achttien meesterwerken. Luister daarbij naar de verhalen over de werken in korte video’s.

Rijksstudio

Rijksstudio

Met Rijksstudio kan iedereen bijna 700.000 objecten uit de collectie van het Rijksmuseum gratis én op hoge resolutie tot in het diepste detail bekijken, downloaden en delen. Maak je eigen verzameling!

#Rijksmuseumfromhome

#Rijksmuseumfromhome

Conservatoren delen vanuit huis in korte video’s verhalen over hun favoriete objecten.

Haal het Rijksmuseum in huis

Haal het Rijksmuseum in huis

In de webshop vind je de mooiste producten geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum. Prints, woonaccessoires, Rituals, Playmobil, Dutch Design, boeken, puzzels en nog veel meer.

Online museum voor families

Online museum voor families

Voor families en kinderen is er genoeg te beleven online. Spelletjes, strips, kleurplaten en magazines. Alles speciaal voor kinderen.

Grote Rijksmuseum Pubquiz

Grote Rijksmuseum Pubquiz

Verzamel je vrienden, schenk iets lekkers in en start met de Grote Rijksmuseum Pubquiz! Veel plezier!

Operatie Nachtwacht

Operatie Nachtwacht

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Operatie Nachtwacht. Op de webpagina van Operatie Nachtwacht leggen experts uit wat voor onderzoek zij doen naar Rembrandts beroemdste werk in video’s en artikelen.

Rijks Stories

Rijks Stories

Volg de verhalen van het museum en krijg je een kijkje achter de schermen, verdiep je in de collectie met de blog '10 dingen..' of kijk seizoen 1 van Sleutels van het Rijks terug.

Podcast: In het Rijks

Podcast: In het Rijks

In de podcast In het Rijks vertellen conservatoren, experts en kunstenaars verhalen over kunstwerken en hun makers.

Nachtwachtverhaal

Nachtwachtverhaal

Laat je meenemen in het verhaal van De Nachtwacht door Joan Kuhlman. Niet een beschrijving, maar een beleving.

RijksCreative

RijksCreative

Op het YouTube kanaal RijksCreative lichten docenten van de Teekenschool in korte tutorials technieken van de grote meesters toe. Er staan inmiddels drie seizoenen online.

RijksTube

RijksTube

Op RijksTube vind je korte video’s waarin vanuit de kunst wordt gekeken naar hedendaagse popcultuur.

Rijksmuseum App

Rijksmuseum App

De Rijksmuseum app biedt ook thuis voldoende vertier met multimediatours, Rijksstudio en meer onder één knop. Scroll en swipe door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details.